GOSPOD IN GOSPA SMOLA: NAJVEČJI SPODRSLJAJI NA POROKAH

Avtor: 
Zaobljuba.si
gospod in gospa Smola, poroka, nesreča na poroki, poročna prigoda, poročna nezgoda

Če ste mislili, da je prav slabo vreme tisto najhujše, kar se vam lahko zgodi na poroki, potem berite dalje … 

»Ob 10h sem še iskala čevlje za k obleki. In to v trgovini, jasno, da ne doma«, »tašča se ga je napila, še preden smo odšli od doma«, »mož in priča sta zamujala na obred, ker je priča pral avto«, »pred domačo hišo se mi je zlomila peta na čevlju, zato je bodoči mož na bližnji črpalki kupil sekundno lepilo in jo zalepil. A kaj, ko si je pri tem tako zapackal svoje prste, da jih je potem na vseh fotografijah skrival«,  »eden od povabljenih je pozabil, da je povabljen in smo ga pobrali na poti na Ljubljanski grad, ko je ves izmučen pešačil proti vrhu«

gospod in gospa Smola, poroka, nesreča na poroki, poročna prigoda, poročna nezgoda

Ste se med branjem zgornjih vrstic spomnili na svojo poročno prigodo? Na vse tiste malenkosti, za katere bi bilo bolje, da jih ne bi bilo oz. bi jim bilo bolje posvetiti več pozornosti? Če odgovarjate z »da«, potem vas vljudno vabimo, da nam posredujete svojo poročno zgodbo, vanjo pa obvezno vključite še vaš nasvet, kako se potencialnim »poročnim kiksom« čim bolj elegantno izogniti.

Vsi tisti, ki pa na svojo poroko še čakate, pa le preverite, na kaj morate biti pozorni: 

RAZTRGANA OBLEKA

Kdo pozna sago o razparani obleki? Pa niti ne obleki, temveč podlogi, ki se tako rada kam zatakne in strga. Največkrat ob tako neprimernih trenutkih, da smo neveste lahko samo hvaležne svoji priči, ki ima med obvezno opremo tudi škarje, šivanko in nit za hitre popravke.

gospod in gospa Smola, poroka, nesreča na poroki, poročna prigoda, poročna nezgoda

IZGUBLJENI PRSTANI

Potem je tukaj neljuba prigoda, ko nevesta, nevajena dolgih umetnih nohtov, komaj seže po moževem prstanu, še v  istem trenutku pa se ji ta izmuzne in zdrsne na tla. Vsi vemo, da sledi mrzlično iskanje prstana pod stoli in klopmi.

ANSAMBEL, KI JE VLOGO ANIMATORJA VZEL PREVEČ RESNO

Kaj je hujšega, kot to, da fantje namesto zabavanja gostov raje praznijo šank, nenehno nagovarjajo k nazdravljanju in ves čas stresajo opolzke šale. V najslabšem scenariju pa gredo stvari celo tako daleč, da so tudi igre, ki jih predlaga ansambel, popolnoma nekompatibilne z družbo.

gospod in gospa Smola, poroka, nesreča na poroki, poročna prigoda, poročna nezgoda

VSILJIVA TAŠČA

Poroka je bila že večkrat tudi dan resnih predzakonskih pogovorov. Pa tudi incidentov, ki so se končali s prekinitvijo svatbe. Zelo problematične znajo biti preveč zaščitniške in vsiljive tašče, ki so tako ali tako že od vsega začetka preveč aktivno vpete v samo organizacijo in načrtovanje.

NEPOVABLJENI GOSTJE

Ne, ne opisujemo prizora iz filma. Skušamo vas opozoriti na to, da lahko tudi vi na svoji poroki pričakujete gosta, ki ni najbolj zaželen, ali pa celo ni bil povabljen in se je poroke udeležil iz čiste radovednosti, če ne celo iz škodoželjnosti. Posebno pozornost velja nameniti bivšim ženinovim ljubicam, v skrajnem primeru celo bivši ženi, ta zna biti še posebej hudobna.

gospod in gospa Smola, poroka, nesreča na poroki, poročna prigoda, poročna nezgoda

PIJANI SVATJE

Dobra lokacija, dober protokol in jasna navodila. In obratno. Bolj, kot bojo svatje preko dne postopali, več se bo spilo, zato bo obstajalo tudi več nevarnosti, da nekdo prične razgrajati. Večkrat se je zgodilo tudi to, da je prav zaradi prekomernega pitja, do konflikta prišlo tudi med svati.

Zavedati se moramo, da poroka velja za izjemno zahteven organizacijski zalogaj in da pogosto marsikaj ne poteka po predvidenih načrtih, ker se določenih reči pač ne da predvideti oz. nanje niti ne moremo imeti prav posebnega vpliva. Je pa zelo pomembno, kako se vidva kot par na potencialne prepreke odzoveta in preprosto ne dovolita, da si bodo gostje vajino poročno pravljico zapomnili pod sloganom »gospod in gospa Smola«.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

7 SKORAJ PRAVLJIČNIH NALOG ŽEN...

Avtor: Zaobljuba.si

Ne samo nevestina, tudi ženinova poročna priča ima kar nekaj nalog, ki... Preberi več

Naslednja objava

Naloge poročne priče

Avtor: Zaobljuba.si

Poročna priča mora poskrbeti več kot za en detajl na poroki. Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+