Fit nevesta

Avtor: 
Zaobljuba.si
Fit nevesta, fit na poroko, poroka, zaobljuba

Čas priprave na poroko je verjetno eden izmed bolj stresnih in časovno natrpanih v tvojem življenju. Usklajevanje dela, opravkov in klicev zahteva veliko časa. Poleg tega pa moraš ob tem še poskrbeti, da boš na poroki zablestela v vsem svojem sijaju in da boš prežeta s pozitivno energijo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko pripraviš svoje telo na poročni dan.

Vzemi si čas za zajtrk

Zajtrk je ključnega pomena za zdrav in urejen metabolizem. Poleg tega dobiš z njim veliko energije, ki jo boš potrebovala pri celodnevnih opravkih, hkrati pa zmanjšaš količino kalorij, ki jih boš zaužila med dnevom. Za zajtrk si pripravi kosmiče, mleko, suho in sveže sadje, jajca, oreščke ... Ko si boš pripravljala zajtrk, si hkrati naredi še zdravo malico, ki jo lahko vzameš s seboj po opravkih. Ne pozabi, prazna vreča ne stoji pokonci.

fit nevesta, poroka, fit, fit na poroko, zaobljuba.si

Zmanjšaj porcije

Vseeno pa poskrbi za to, da boš pojedla dovolj. Priporočamo ti štiri do pet obrokov dnevno, a ne pretiravaj s količino. Začni z manjšimi porcijami, če pa bo lakota le prehuda, lahko vedno poješ še nekaj sadja. Z manjšimi porcijami boš sita cel dan, hkrati pa boš zaužila manjšo količino hrane. Ne pozabi, da je podnevi čas za hrano, ponoči pa daj telesu možnost počitka, zato zaužij zadnji obrok najkasneje ob 19.30.

fit nevesta, poroka, fit, fit na poroko, zaobljuba.si

Sadje in zelenjava

V svoj jedilnik vključi veliko sadja in zelenjave. Ob vsakem obroku pojej skledo solate, sladice pa zamenjaj s sadjem. Sadje in zelenjava sta odličen vir vlaknin, ki vežejo nase maščobe in zato pospešujejo metabolizem. Prav tako sta polna vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki pomagajo pri čiščenju telesa in gladki koži. Pregovor, da eno jabolko na dan odžene zdravnika stran, tukaj še kako drži.

fit nevesta, poroka, fit, fit na poroko, zaobljuba.si

Omeji alkohol na minimum

Ni nenavadno, da se pred poroko dobiš s prijateljicami in nazdraviš temu veselemu dogodku ali pa da si po dolgem in napornem dnevu privoščiš kozarec vina ali pa svoj najljubši koktajl. Vedi pa, da lahko že z enim kozarcem alkoholne pijače vneseš v telo več kot 150 kalorij. S tem ko boš omejila vnos alkohola, se boš izognila veliki količini zaužitih kalorij, hkrati pa poskrbela za višji nivo energije. Če pa že popiješ pri večerji vino, si za zajtrk le privošči vodo.

fit nevesta, poroka, fit, fit na poroko, zaobljuba.si

Voda je tvoja najboljša prijateljica

Pij veliko vode. Pozabi na sladke in gazirane pijače. Voda ti bo pomagala pri čiščenju telesa in v boju z lakoto. Najboljše je, da imaš cel dan s sabo plastenko vode, tako da jo lahko piješ na vsakem koraku. Poskrbi, da je popiješ vsaj dva litra dnevno. Za boljši okus lahko obogatiš vodo s sokom sveže stisnjene limone, pomaranče ali pa s koščki sadja. Voda je za telo, vino pa za dušo.

fit nevesta, poroka, fit, fit na poroko, zaobljuba.si

Poskrbi za zadostno količino spanca

Premalo spanca ti bo vzelo veliko energije, posledično pa pripeljalo do sprejemanja slabših odločitev in lakote. Neprespanost pripelje tudi do slabše prekrvavitve, zabuhlih oči, blede kože in upočasnitve metabolizma, kar lahko vodi do pridobitve teže. Priporočamo ti vsaj 7–8 ur spanca dnevno, če pa ti bo čas dopuščal, si pa privošči tudi 15 do 20-minutni počitek med dnevom. Kdor zadosti spi, se lep zbudi!

fit nevesta, poroka, fit, fit na poroko, zaobljuba.si

Telovadba!

Poleg tega, da te naredi fit, dnevna doza telovadbe tudi izboljša prekrvavitev, hkrati pa se telo z znojenjem prečisti. Že z 20-minutno telovadbo bo raven tvoje energije kar eksplodirala. Za telovadbo si izberi tisti dan dneva, ko se za to počutiš najbolj motivirana. Za boljše rezultate si 4 do 5-krat tedensko vzemi 45–60 minut časa za bolj intenziven trening, kot so kolesarjenje, ples, aerobika ... Slabega vremena ni, poznamo samo različne vrste dobrega vremena.

fit nevesta, poroka, fit, fit na poroko, zaobljuba.si

 

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

OBLEKA, KI BO PRISTAJALA VSEM ...

Avtor: Zaobljuba.si

Če želiš, da so tvoje družice kljub različnim postavam usklajene, smo ... Preberi več

Naslednja objava

Naloge poročne priče

Avtor: Zaobljuba.si

Poročna priča mora poskrbeti več kot za en detajl na poroki. Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+