5 korakov do poroke po tvojem okusu

Avtor: 
Zaobljuba.si
5 korakov do popolne poroke

Izbira koncepta je ključni element za poroko, ki bo predstavljala tebe in tvoj stil. Pomembno je, da se ga skozi celotno načrtovanje poroke držiš, saj si boš s tem izredno olajšala že tako širok spekter ponudnikov. Preden se sploh spustiš v načrtovanje poroke, poglej širšo sliko in izberi stil poroke, ki ti bo pisan na kožo.   

1. korak: Razmišljaj široko!

Začetek celotnega postopka je sanjarjenje – ne oziraj se na to, koliko bo kaj stalo in ali bo sploh mogoče izpeljati vse tvoje ideje. Niti ne razmišljaj o tem, kaj bi si mislili ostali …, ampak si samo predstavljaj svojo popolno poroko.
Kaj vidiš? Tukaj je nekaj iztočnic, ki jih upoštevaj, ko bo v tvoji glavi nastajal načrt poroke:

a) Majhna (vsi, ki jih poznaš) ali velika poroka (zgolj prijatelji in sorodniki)?
b) Poroka na prostem ali v dvorani?
c) Poroka doma (v Sloveniji) ali v tujini?
d) Moderna, klasična, romantična, rustikalna ali »vintage« poroka?
e) Elegantno ali sproščeno slavje; mogoče pa nekaj vmes?
f) Poroka poleti, spomladi, jeseni ali pozimi?

2. korak: Izberi inspiracijo in jo shrani!

Da boš bolje vedela, kaj točno si želiš (in česa ne), si vzemi čas in preberi poročno revijo, morda tudi knjigo; oglej si fotografije realnih porok, ki jih lahko najdeš tudi na naši spletni strani. Vendar pa se ne omejuj na brskanje zgolj po standardnih virih; mogoče najdeš inspiracijo v preprostih zadevah, kot je npr. embalaža parfuma. Zberi svoje ideje v sanjarnico– to je eden boljših načinov, da boš imela vse urejeno. S tem si boš lažje predstavljala, kako bo na koncu vse izgledalo kot celota.

Sanjarnica

3. korak: Izberi svoj stil!

Čim bolj jasna bo tvoja vizija, tem lažje boš izbrala detajle in ostale elemente poroke – ožja tema, lažje je. Tema je poljubna, kot navdih ti je lahko tvoje najljubše zgodovinsko obdobje, hobi ali pa tudi kultura (kdo pravi, da ne smeš imeti poroke v stilu Bollywooda? :D). Seveda upoštevaj tudi svojega dragega, razmisli, kateri je vajin skupni hobi, kaj rada počneta skupaj; mogoče se tukaj skriva idealna tematika vajine poroke. Tudi razni kraji so navdih, npr. kraj, kjer sta se prvič poljubila ali celo zaročila. Možnosti je neskončno, zato le pobrskaj po svoji domišljiji, naj vajina poroka predstavlja vaju.
Vseeno pa pazi – usmeri se v eno idejo, saj veš: manj je več. Težje je kombinirati več idej, na koncu pa kljub tvojemu trudu lahko celotna zadeva izpade, kot da bi bilo vsega preveč.

4. korak: Izberi barvno paleto!

Poročna inspiracija

Barve so esencialnega pomena, pojavljajo se povsod – od poročnih tiskovin pa do poročne obleke in aranžmajev miz. Najlažje je, da si ogledaš barvno lestvico in ugotoviš, katere barve te najbolj pritegnejo. Da bodo vsi elementi tvoje poroke v stilu, boš najlažje dosegla tako, da si izbereš osrednjo barvo ter dve njej komplementarni barvi; tako boš imela več možnosti, ko boš izbirala vse elemente. Vendar pa vseeno ne bodi omejena zgolj na izbrane barve; nekatere ostanejo ne glede na izbrano smer nevtralne in jih lahko brez težav vključiš v slavje (predvsem pastelne).

5. korak: Ne pozabi na vzdušje!

To je seveda stvar vajinega okusa. Mogoče želita bolj sproščeno vzdušje, da si proti koncu večera vsa dekleta sezujejo petke in sproščeno plešete na plesišču, ali pa bi rada ohranila bolj formalno tematiko do konca večera. Temu se seveda prilagodi tudi glasba, kar morata upoštevati tudi pri izbiri DJ-a oziroma benda. 

Uživaj v načrtovanju :)! 

 

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Naslednja objava

Najlepše poročne lokacije

Avtor: Zaobljuba.si

Izbira poročne lokacije ni lahka naloga, zato smo danes pripravili nek... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+