10 SOS poročnih opomnikov

Avtor: 
Blažka Ž. Kopač, Infinity Events
Poročni opomin

Priprave na poroko so lahko zelo intenzivne, zato se hitro zgodi, da pozabita na kakšno malenkost, ki pa lahko precej zakomplicira ali podaljša poročni program. Na dan poroke se vse dogaja zelo hitro, polna sta čustev in pričakovanj, zato so te drobne napake zelo pogoste. Preverita, na kaj vse morata biti pozorna, še sploh, če sta se organizacije poroke lotila sama.

1. POROČNI ŠOPEK

Nevesta! Ne pozabi na šopek. Poročni šopek res ni nekaj, kar bi bile navajene nositi naokoli vsak dan. Zato se lahko kaj hitro zgodi, da se boš pred oltarjem ali na poročnem fotografiranju pojavila brez svojega šopka. Nasvet: zadolži svojo pričo in naj skrbi za to, da boš imela šopek pri sebi, ko ga boš potrebovala.

Poročni šopek

2. OSEBNI DOKUMENTI

Ženin in nevesta! Ne pozabita na osebne dokumente, saj jih nekateri matičarji pred obredom preverjajo. Mladoporočenca in njuni priči morajo imeti po zakonu pri sebi osebno izkaznico, da lahko matičar preveri, če so res tisti, za katere se izdajajo. Nevestine obleke so večinoma brez žepov, zato naj raje ženin spravi v žep obe izkaznici.

3. POROČNI PRSTANI

Tudi poročni prstani radi ostanejo v kaki hotelski sobi ali doma na polički. Po protokolu je ženinova priča odgovorna za to, da prstani pridejo pravočasno do obredne mize ali oltarja.

Poročni prstani

4. KONČNO ŠTEVILO SVATOV

Ne pozabita sporočiti gostincu spremembe števila svatov, če pride do odpovedi tik pred zdajci. Če tega ne bosta storila, vama bo zaračunal število oseb, ki sta mu jih sporočila vnaprej, in ne dejanskega števila. Enako velja za druge ponudnike poročnih storitev, ki so povezani s številom svatov. Cvetličar bo denimo v primeru kakšne odpovedi naredil ter računal kak naprsni šopek manj, enako bo z dekoracijo mize in stolov.

5. ZMERNO Z ALKOHOLOM

Poroka je seveda vesel in zabaven dogodek. Vendar ni samo to. Je tudi zaobljuba medsebojni ljubezni in skupnemu življenju. Zato prijazno priporočam, da z nazdravljanjem počakate vsaj do začetka večerje in se izognete (ženinovemu) kolcanju in majanju sem ter tja med poročnim obredom.

6. PRVI PLES

Prvi ples mladoporočencev naj bi bil lep, čustven ali pa zabaven uvod v poročno zabavo. Še vedno pa je pogosto strah in trepet večine ženinov in nekaterih nevest. Vesta, kaj? Če nista za ples, pač ne plešita! Ali pa se samo stisnita v objem in se med prestopanjem z ene noge na drugo zaljubljeno muckajta. Sta navdušena plesalca? Potem se ne pozabita dogovoriti z glasbeniki za ustrezno skladbo, na katero bosta zaplesala. Če nameravata obiskati plesno šolo, vama bodo skoraj zagotovo naredili plesni glasbeni mix, ki ga morata pred poroko poslati izbranemu bendu ali DJ-ju. Še bolje pa je, da imata glasbo za prvi ples tudi s sabo na USB ključku.

Prvi ples

7. POROČNI PROGRAM

Z glasbeno skupino, DJ-jem ali animatorjem se predhodno dogovorita, kako želita, da bi potekal poročni program. Povejta jim, ali in kdaj bosta odplesala prvi ples, temu bo sledil tudi ples s starši in pričami. Morda pa bi raje takoj povabila na plesišče kar vse svate. Povejta jim svoje želje glede metanja nevestinega šopka in podvezice, kdaj bo razrez poročne torte in kakšen naj bo protokol ob tem. Kakšen program dovolita, če npr. ukradejo nevestin šopek ali celo nevesto. Dogovorita se za trajanje poročne zabave in glasbo, ki se bo vrtela med pavzami benda.

8. POROČNO SLAVJE

Ne pozabita uskladiti programa z gostincem. Preverita, kako dolgo bo trajala večerja in koliko časa imate med posameznimi hodi. Te informacije so ključne za glasbenike, saj lahko le tako uskladijo glasbeni in zabavni program s poročno večerjo. Pogosto pa se ta časovnica tudi spremeni na samem dogodku, zato je dobro, da nekoga zadolžita za komunikacijo med glasbeniki in gostincem. Tako bo vse teklo kot po maslu.

9. ČASOVNICA POROKE

Toplo priporočam, da na dan poroke vključita v poročne tiskovine tudi program oz. časovnico poroke. Lahko je v obliki večjega plakata v okvirju ali pa kot čedna pahljača na paličici. Idej je ogromno. Tako bodo vsi svati obveščeni, kdaj se kaj dogaja in predvsem, kdaj je čas, da vama izročijo darila. To je tisti opravek, zaradi katerega so svati običajno zmedeni, kdaj je pravi trenutek zanj. Ne pozabita tudi nekoga zadolžiti za to, da bo vsa vajina poročna darila spravil nekam na varno.

Ljubezen_zaobljuba

10. Najpomembnejši nasvet pride na koncu:

ne pozabita, da je poroka vajin dan in da lahko počneta, kar želita, ter se ne ozirata na napisana in nenapisana pravila, vraže in običaje in torej tudi ne upoštevata zgoraj napisanih nasvetov.

 

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Naslednja objava

Nevestina SOS torbica

Avtor: Apolonija Koštomaj

Če se sprašuješ, kaj mora na poročni dan vsebovati tvoja SOS torbica.... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+