Poročne obleke skozi čas

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročna obleka leta 1915

Leta 1915 so bile moderne čipka, dolge rokavice in ogromni poročni šopki. 

Retro je "IN". Prav zato je zanimivo pogledati, kako so se skozi čas spreminjali trendi poročnih oblek, pričesk, ličenja, poročnih šopkov, ... Pri MODE so pripravili simpatičen video, v katerem so prikazali, v kakšnih kreacijah so se neveste sprehodile pred oltar vse od leta 1915 pa do danes. Čeprav so se podrobnosti razlikovale, pa lahko rečemo, da je osnova poročne obleke ostala relativno enaka - bela, dolga obleka v kombinaciji z nežno tančico. 

Piko na »i« so kreaciji leta 1925 dali biseri. Poročna obleka je bila nekoliko krajša, kombinirana z dolgimi rokavicami.

Desetletje kasneje je obleka segala do tal. Nad svileno podlogo je obleko krasila zgornja čipkasta plast. Tudi tu so bili v modi biseri, ki so v tem primeru tančico pritrdili na glavo. Zelo očitno se je spremenil tudi poročni šopek, ki je bil vse manjši.

Okoli leta 1945 so neveste že večji poudarek namenile ličilom. S poročno obleko so želele izgledati kot Hollywoodske zvezde. 

Leta 1955 je obleka razkrivala čedalje več. Izrez je postal vse nižji, krila vse bolj kratka. Neveste so nosile tudi višje pete, ličenje je bilo nekoliko svetlejše, vijolična šminka pa je pripomogla k drznejšemu videzu.

Leto 1965 je prineslo polnejša krila, širše rokave in umetne trepalnice. Dolžina obleke je znova postala bolj tradicionalna.

Preprosta bombažna obleka, cvetlični venček, spuščeni lasje, svež travniški poročni šopek, ... vse to je prineslo leto 1975.

Več je boljše. Ta stavek lahko opiše leto 1985. Veliko ličil, veliko blaga, bogati rokavi in poročni šopek. Brez divje pričeske seveda ni šlo.

Leto 1990 je prineslo več gole kože. Moderna je bila obleka brez rokavov, temno rdeče ustnice in močno poudarjene oči.

Elegantna oprijeta obleka brez rokav in majhna tančica čez obraz ... to je bilo leto 2005.

Leto 2015 pa verjetno ni potrebno posebej interpretirati.

 

Več detajlov poročnih oblek, ličenja, šopkov in poročnega nakita pa si oglejte v spodnjem video posnetku.

 

 

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+