Pokažita, kdo sta, in zažarita!

Avtor: 
Deja Horvat
Poroka Nina in Jaka, Idejka

Ena izmed naslednjih nevest, ki je želela mojo pomoč pri okrasitvi na poročni dan, je bila prav tako mlada punca, ki je bila že mamica. Oboževala je oranžno barvo, zato je želela, da je to glavna barva njune poroke. Iz tega sem najprej izhajala pri izdelavi vabil, nato pa še dekoracije, o kateri smo se z njo in njenim fantom dogovorili na prvem srečanju v gostišču, kjer je kasneje potekalo poročno slavje.

Oranžno - gozdna poroka

Ker je bil bodoči ženin gozdar, sem mize okrasila z naravnimi materiali, ki so pripadali drevesom, po katerih se je posamezna miza imenovala. Na mizi Kostanj so tako stali podstavki iz lesa v obliki kolutov, stekleni kozarčki, okrašeni s satenastim trakom za eleganco in oviti v papir, ki ga je poslikal njun sin, vanje so bile zataknjene kostanjeve vejice, listi, zraven pa položeni kostanji in njihove ježice. Njuno mizo so označevale oranžne zastavice z napisom gospod & gospa, za njo so stale stare smuči, ki so sporočale, da sta se spoznala na smučanju. Visok strop so zniževali igrivi oranžni pompomi, goste pa je do miz usmerjal sedežni red, objavljen na leseni tabli in napisan na listih, ki so bili izdelek njunega sina. Pripravila sem tudi kotiček za podpise svatov. Navdušila sta se nad idejo, da bi se namesto v običajno knjigo podpisali na smuči pokojnega starega očeta neveste, ki je bil tako na nek način prisoten na njuni poroki.

Poroka Nina in Jaka, Idejka

Zgodba para z rumeno-vijolične poroke, opisana v prejšnjem blogu, je zgodba para, ki si je upal slediti svojim sanjam, čeprav so bili okoli njega ljudje skeptični, in stopiti izven okvirov in pričakovanj. Zgodba oranžno-gozdne poroke je zgodba neveste in ženina, ki sta si upala povedati svojo ljubezensko zgodbo in v poroko vnesti nenavadne elemente. Obe zgodbi pa sta pripoved mladih ljudi, ki si bodo poročni dan zapomnili kot njihov dan in dan njihove ljubezni. In zanje pomembnih ljudi, ki so bili takrat zraven in jih podprli. In odločitev, ki se jih bodo radi spominjali.

Ljubezenska zgodba na poroki

Kot stilistka unikatnih porok stremim k temu, da pomagam parom, da je dan njihove poroke res njihov – da sta tisti dan v vseh elementih prisotna nevesta in ženin: njuni začetki, njune strasti, želje, prepričanja, njuna zgodba, njuno življenje. Dovolita si pokazati, kdo v resnici sta in v tem zažarita! Zakaj bi si izbrala temo poroke in izbirala okrasitev glede na to, ali paše zraven ali ne – obenem pa sploh ne odraža vaju? V svoj poročni dan vama pomagam vnesti detajle, ki pričajo o vaju in vajini ljubezenski zgodbi – to je tista pristna tema vajine poroke: vidva!

Kreativnost, drznost, drugačnost

Ob pogovoru s parom, ki poteka preko Skypa ali telefona, si v mislih izrišem, kako bi jaz izrazila njuno zgodbo skozi dekorativne elemente, nato pa jima pošljem svoje predloge. V priročniku sem si dala duška in na primeru dveh izmišljenih parov pokazala svoje predloge, kako bi na poročni dan povedala njuni poročni zgodbi.  S tem želim bodoče mladoporočence spodbuditi h kreativnosti, drznosti, drugačnosti in predvsem k temu, da si upajo biti to, kar so in v tem zažareti in sijati! Več idej, kako to doseči, ponujam v Vodič do poroke, na kateri bosta povedala vajino ljubezensko zgodbo – s primeri 5 parov, ki so to že storili, konkretno za poroko posameznega para pa preko Skype pogovora.

Veselim se ustvarjalnih pogovorov, polnih idej!

Preberi si poročno zgodbo Deje Horvat >>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Upajta si biti drugačna

Avtor: Deja Horvat

Upajta si biti drugačna in sledita svojim željam. Preberi več

Naslednja objava

Sledite svojim sanjam

Avtor: Deja Horvat

V sebi sem čutila, da lahko pomagam še kakšnemu paru slediti svojim sa... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+