Nevestin dnevnik: Najino predporočno potovanje

Avtor: 
Tjaša Kokalj
Tajska, Tjaša Kokalj, par, poroka, potovanj

Takoj po novem letu sva se z dragim odpravila na Tajsko za slabe tri tedne. Takoj so me vsi spraševali, ali se bova tja pobegnila poročiti ali je to najino predporočno potovanje. Ne eno ne drugo, čeprav bolj drugo kot prvo.

Ko sva bila na Tajskem, sem sicer na eni od številnih plaž videla priprave na poroko in nato tudi ženina in nevesto, kako sta se sprehajala gor in dol po plaži ter pozirala za super fotke, ampak to nekako ni najin stil, čeprav verjamem, da je tudi to posebno doživetje, da se poročiš sam, brez nepotrebnega pompa ...

Tjaša Kokalj, tajska, plaža

Midva sva šla na Tajsko, ker sva potrebovala čas zase, čas drug za drugega, saj je bil zaključek leta 2014 nor in na tristo obratih. Se mi zdi, da se pari, ki načrtujejo poroko, v nekem trenutku znajdejo v kolesju priprav in različnih dogovarjanj ter ne najdejo prepotrebnega časa zase, zato je bilo to potovanje najino predporočno potovanje.

Posebna misija

Da ne dobite preveč luštov in me ne zasovražite, o rajski Tajski ne bom preveč pisala. A vseeno sva se rada vrnila domov, v najino življenje. Na Tajsko sem šla tudi s posebno misijo, in sicer po blago za poročno obleko.

Za poročno obleko, ki mi jo bo zašila Maja Štamol, si želim imeti čipko in v Sloveniji sem bila nad ponudbo močno razočarana, saj je zelo skopa. Maja mi je predlagala, da greva po čipko v Trst, a sem rekla, da preden to narediva, bom pogledala, ali jo imajo na Tajskem. Zakaj? Ker želim, da ima ta izbrana čipka neko zanimivo zgodbo in ker je menda Tajska tudi znana po tem, da ima zelo lepe čipke.

blago, čipka, poroka, poročna obleka, Tjaša Kokalj

Raj za neveste, imenovan Phahurat Market

To se je izkazalo za stoodstotno resnico. Na otokih, kjer sva bila večji del najinega dopusta, seveda čipke nisem iskala, saj sem vedela, da jo bom našla v Bangkoku, zato sem malce raziskovala, kje sploh naj gledam in brskam. Lonely Planet o Tajski mi je zelo hitro dal odgovor, saj je v Bangkoku tako imenovan Phahurat market ali Little India, znan po tem, da se tam dogaja le prodaja raznoraznega blaga.

Iskanje popolne čipke

Zadnji dan najinega potovanja sem posvetila iskanju čipke in ko sva prišla na Phahurat market, sem mislila, da se mi bo zmešalo. Toliko različnega blaga, toliko čipke še v življenju nisem videla. Sploh nisem vedela, kje naj začnem, kaj mi je všeč in kaj naj vzamem s seboj. Po mojem sem kakšno uro samo skakala naokoli, se čudila in si pasila oči. Potem pa sem se počasi umirila in si skristalizirala misli, želje ter predstave.

Zelo sem bila tudi vesela, da je bil z menoj moj zaročenec (malce sem seveda pogrešala tudi nasvet modne oblikovalke Maje), ki mi je pomagal z mnenjem, čeprav je kar hitro odnehal in šel raje na pivo.

blago, čipka, poroka, poročna obleka, Tjaša Kokalj

Domov sem odšla s tremi različnimi čipkami; eno za celotno obleko, dve pa sem kupila samo za detajle, saj sta bili precej dragi. Zelo sem zadovoljna, čeprav me seveda zdaj skrbi, ali sem kupila pravi material, a sem si rekla, kar bo, pa bo …drugače me pa čaka še izlet v Trst :)

Si že prebral(a) blog o zatišju pred glavnimi pripravami na poroko, ki ga je napisala Tjaša Kokalj? Preberi več>>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+