DEKLIŠČINA: VSAKA JE PO SVOJE POSEBNA

Avtor: 
Špela Žitko
Dekliščina

Včasih sta bila dekliščina in fantovščina običaja, ko sta bodoča ženin in nevesta skupaj teden dni pred poroko povabila prijatelje na druženje. Danes ni več tako in ko je ob 11.00 dopoldne druščina 11 deklet v enakem dress codeu (beri: bela kratka majica, roza kravata s potiskom ladys night in spodaj po želji) prišla po bodočo nevesto, večini radovednih obrazov, ki so kukali skozi okna, ni bilo čisto jasno, kaj se dogaja ... Razlog za žur se seveda vedno najde in le zakaj ga ne bi izkoristili. Ampak, počasi, dekliščina ni le žur, ampak je tudi dogodek, za katerega se organizacija začne že vsaj dva tedna prej.

Za vodjo organizacije dekliščine je bila določena nevestina priča. Njej je nevesta namignila, kdo ne sme manjkati na dekliščini, in ona nas je povabila na prvi dekliški sestanek, kjer smo določile naloge za izvedbo aktivnosti ter presenečenja za našo bodočo nevesto. Druščina je bila zelo pestra in večina se nas ne druži pogosto, nekatere pa se komaj poznajo med seboj. Ampak včasih je to še večji čar in da dogodku posebnost. Ni manjkala niti skupina »Dekliščina« na Facebooku, kjer smo spremljale tekoče stvari.

Prva in skoraj najpomembnejša stvar je izbira lokacije dekliščine, nato pa pride na vrsto organizacija dogajanja. Punce smo bile takoj enotne: ne gremo nekam zelo daleč, a vsekakor nekam ob morje. Izbrale smo vilo z bazenom in veliko pokrito teraso nekje na hrvaški obali. Ko je bilo to določeno, so priprave še hitreje stekle, prav vse smo dobile neko nalogo in prispevale vsaka svoj košček k organizaciji: nabavile smo hrano, pijačo, poskrbele smo za tisk majice za bodočo nevesto, za vlečko, napekle smo piškote, ki jih bo bodoča nevesta morala prodajati, za glasbo in prevoz ... Dobile smo se še na nekaj kavicah in počasi je bilo vse nared, da bodočo nevesto »ugrabimo« in jo nekam odpeljemo.

bodoča nevesta

Dvodnevno druženje in zabava sta se začela na dopoldanski kavi, kjer smo se vse dobile in se nato odpravile po našo nevesto, ki se ji ni niti sanjalo, kam jo bomo za dva dneva odpeljale. Nadele smo ji vlečko, jo oblekle v majico, narejeno samo zanjo, za prvo preizkušnjo si je nabrala čisto pravi poročni šopek … Prepoznavnost je pomembna! Prva preizkušnja je bila prodaja piškotov »nenavadnih« oblik in to ji je šlo odlično od rok. Ja, bilo je za nekaj pijač in kosilo po napornih dveh dnevih. Naša pot proti obali se je nadaljevala z zelo razpoloženo bodočo nevesto, ki je imela do cilja zavezane oči. Tudi carinika na mejnem prehodu sta se z lahkoto pustila prepričati, da naša nevesta ne bo snela preveze z oči, saj ne sme vedeti, kam gremo. Po nekaj postojankah na poti smo po nekaj urah končno prispele na cilj. Navdušenje nad lokacijo je bilo veliko: vila z bazenom in grilom, nekje na samem, je govorila sama zase. Nadaljevanje žurke pa ni bilo vprašljivo: simpatične preizkušnje, veliko glasbe, plesa in na koncu še čisto »po naključju« obisk motozbora. Pa saj veste: dogodivščin z dekliščine se ne razlaga podrobno, in tako bo tudi tokrat.

Še nekaj nasvetov za kul dekliščino:

- poslušajte tudi želje bodoče neveste (beri: ne peljite je v hribe, če si želi na morje),

- nikoli ne podcenjujete nevestinih zmogljivosti glede žuranja: ona je lahko v boljši formi in ko se že vsem spi, bi ona še vedno zabavo, zatorej naj bo vedno nekdo za žur, tudi če je to ob 7.00 zjutraj,

- ne objavljajte fotografij z dekliščine na raznih družbenih omrežjih, saj je moralni maček naslednji dan lahko velika težava in lahko pokvari vtis.

Foto: Vesna Podboj 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+