Vintage poroka

Avtor: 
Zaobljuba.si
Vintage poroka

Sanjate o brezčasni poroki, na kateri bi nosile bujne kodre štiridesetih let, poročno obleko s čipko v barvi šampanjca in modne dodatke vaših babic?

Na srečo niste edine. Poroka v vintage stilu je, v zadnjem času, vse bolj priljubljena po vsem svetu. Takšen stil oziroma tema poroke ponuja nešteto možnosti, tako pri izbiri poročne obleke, nakita, dekoracije, tiskovin, kot same lokacije.

Torej, kje začeti samo organizacijo?

V preteklosti, seveda! Vas je kakšno desetletje še posebej navdušilo? Pobrskajte med knjigami, starimi filmi in umetninami - prepričani smo, da boste našle mnogo detajlov, ki vam bodo služili kot navdih pri pripravi vaše vitage poroke.  Odločite se tudi, kako celotvito želite pripraviti vintage poroko. Želite poroko v celoti organizirati v vintage stilu, od vabil, do oblek svatov, ali boste moderno poroko le kombinirale z vintage pridihom.

Vintage poroka

Poročna vabila 

Poročna vabila so prvi stik svatov s temo poroke. Tako kot vsako poročno vabilo, bo tudi vabilo v vintage stilu napovedalo slog poroke. Vabilom s pomočjo čipke, pa naj gre za poročna vabila, okrašena s pravo čipko ali s tiskanim vzorcem, dodate pridih romantike.  Vabila so lahko videti kot podoba stare fotografije oziroma gledališkega programa ali pa vitage stil nakažete samo z izbiro sloga pisave. Priporočamo, da vse tiskovine (menu kartice, sedežni red, … ) prilagodite enakemu slogu in s tem ohranjate temo poroke.

Vintage poročna vabila

Obred in poročno slavje v vintage slogu

Prava izbira lokacije za poročni obred in poročno slavje bo v  največji meri pripomogla k popolnemu vintega slogu. V preteklosti so se poroke večinoma odvijale na čudovitih vrtovih in domačih dvoriščih. Če obred načrtujete v poročni dvorani ali šotoru, pa vašo vitage temo dopolnite z dekoracijo, ki bo pričarala pridih starih časov.

Vintage poročni obred

Barve in dekoracija vintage poroke

Časovno obdobje, v katerega želite zaplavati, lahko zelo dobro ponazorite z izbiro barve. Osnova vitage poroke je običajno bež barva v različnih odtenkih. Kombinirajte jo z nežno roza, marelično, turkizno, svetlo zeleno (pistacijevo), rumeno, … Vsekakor ne pozabite na nepogrešljive detajle zlate in srebrne barve.

K vaši poročni dekoraciji vključite starinske predmete. Vse od starinskih lestencev, svečnikov, jedilnega pribora, krožnikov, … Samo vintage poroko lahko čudovito pričnete s prihodom neveste v starinskem avtomobilu.

Vintage dekoracija

Če ne boste kupile prave vintage poročne obleke, ki bi pripada določenemu obdobju, lahko pobrskate med nešteto poročnimi oblekami, ki jih danes najdete v poročnih salonih.  A ne pozabite na čipko, ki ne sme manjkati.

Manjkati pa ne sme tudi rdeča šminka, niz biserov in poročni šopek, ki se bo skladal z ostalimi detajli.

Vintage porročna obleka

Foto: Nastja Kovačec

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+