Poročni trendi v letu 2021

Avtor: 
Andreja Koren

Vsako novo leto prinaša v poročni svet nove trende. Nekateri se obdržijo dlje časa, drugi se spreminjajo vsako poročno sezono. Za vse, ki načrtujete poroko v letu 2021 ali mogoče šele v letu, ki mu sledi, smo zbrali poročne trende prihajajoče sezone. Ti bodo vajino poroko popestrili in popeljali na nek višji nivo. A ne pozabita: poročni dan je na koncu še vedno samo vajin. Trendi so odlična ideja za nadgraditev poroke, a poročni dan vseeno narišita po svojih željah. 

MAJHNA POROKA

Trend majhnih porok je v porastu. To so poroke, na katerih je prisotnih do 30 svatov, ponavadi sicer še manj. Gre za najožjo družino oziroma najbližje prijatelje mladoporočencev. Takšne poroke so precej bolj sproščene, svatje so med seboj zelo povezani, ni poročnega protokola kot na večjih porokah in cenovno so lahko precej bolj dostopne. To pa zagotovo ne pomeni, da ne morejo biti stilsko dovršene. Denar, ki bi ga sicer namenila za večje število svatov na svoji poroki, lahko zdaj namenita vrhunskim storitvam in mogoče celo lokaciji, na katero v primeru večje poroke sploh ne bi pomislila.

EKO POROKA

V svojem vsakdanjem življenju postajamo ekološko vedno bolj ozaveščeni. Ali bomo takšni v prihodnje tudi pri porokah? Kako? Reciklirajta. Svoja poročna vabila lahko pošljeta na recikliranem papirju ali pa se papirju nasploh izogneta in svoje svate povabita na poroko s pomočjo poročne spletne strani. Reciklirata lahko tudi cvetje. Aranžmaje, ki bodo krasili vajin poročni dan, po slavju podarita. Zelo primerno za reciklažo je v tem primeru suho cvetje, ki bo v prihodnjem letu prav tako zelo v trendu. Pri pogostitvi se osredotočita na tradicionalne okuse, ki jih bo izbrani gostinec lahko pripravil iz lokalno pridelane sezonske hrane in pijače. Izogibajta se nepotrebni plastiki in uporabita papirnate slamice za pijačo. Za posip si izberita biorazgradljive konfete in balone, ki jih boste spuščali v zrak. Namesto nakupa številnih dekorativnih elementov, ki se bodo po poroki znašli nekje v kotu vajinega doma, se odločita za najem ali pa jih izdelajta sama. 

SUHO CVETJE

Že dolgo se je šušljalo, a sedaj končno prihaja tudi k nam. Suho poročno cvetje. Ta trend se odlično dopolnjuje s poročnimi barvami prihodnje sezone (preberi v nadaljevanju) in s težnjo po vedno bolj okolju prijaznih porokah. Ni se vama treba bati vročega poletnega vremena, saj vajinemu cvetju ne bo škodilo. Ovenel ne bo niti poročni šopek. Že sedaj zelo priljubljena pampaška trava bo še pridobila na priljubljenosti, v svojih »suhih« izvedbah pa se ji sedaj lahko pridruži tudi ostalo cvetje. Dih jemajoče kreacije lahko kombinirata tudi s svežim cvetjem. 

VELIKE DEKORACIJE

 

Poročne dekoracije bodo v novi poročni sezoni velike in razkošne. Z rožami se ne bo skoparilo. Cvetlični aranžmaji, ki bodo krasili mize, naj bodo kar se da bogati, da bodo jemali dih. V kolikor na vajinih mizah ne bo dovolj prostora, lahko cvetlično umetnino nad mizo obesita tudi s stropa. Ne ustrašita se barv. Podobno velja tudi za poročni šopek. Ta naj bo bogat z obilico rož in zelenja.

MAGIČNA SVETLOBA 

Velikim in razkošnim dekoracijam bodo dale piko na i luči vseh vrst. Veliko luči. Svetlobne verige, velike žarnice in magični lestenci, svetlobni napisi, lanterne ter seveda sveče v svečnikih vseh vrst bodo poskrbeli za še bolj romantično vzdušje. Trend sijočih luči se nadaljuje že iz prejšnje sezone, in kot kaže zaenkrat, bo priljubljen še kar nekaj časa. Lučke si privoščita na vsakem koraku in v vsakem kotičku. Ko bo padel mrak, jih takoj prižgita in doživita magičen poročni večer. Ko se bosta odločala zanje in pomislila, da jih imata že dovolj za popolno dekoracijo, jih dodajta še nekaj. Nikoli jih ne bo preveč. 

POROČNE BARVE

V novi poročni sezoni bodo še posebej priljubljeni naravni zemeljski toni. To so recimo barva gline, gorčice in nasploh različni odtenki rumene. V povezavi s trendom suhega cvetja bodo te barve še posebej privlačne. Še vedno se nadaljuje tudi trend pastelnih barv za obleke družic, ki spremljajo nevesto. Poleg družic pa lahko po barvnih oblekah pogumno posežete tudi neveste in ženini. 

POROČNI FILM 

Spomine na vajin poročni dan bo poleg poročnih fotografij čudovito zajel poročni film. Čustva, besede in solze sreče, ki bodo stekle po licih, bo najbolje ujel poročni videograf. Znova bosta ob spremljavi glasbe začutila svoj prvi ples in podoživela vse občutke poročnega dne. Tam ga sploh ne bosta opazila, saj se bo popolnoma zlil z dogajanjem, in kasneje bosta ob ogledu filma presenečena, kaj vse mu je uspelo ujeti v kader in kaj sta mogoče vidva zamudila. Poročni film je eden najlepših spominov in z veseljem ga bosta delila s svojimi najbližjimi ob vsaki obletnici ali pa še pogosteje. UDOBNI IN SLASTNI KOTIČKI 

Popestrita svojo poroko s številnimi kotički za vajine svate. Pripravita jim mizo s sirnimi ploščami, prav poseben sladki kotiček, na katerem se ne bo bohotila samo torta, ampak tudi ogromno majhnih sladkih grižljajev, ki bodo že na prvi pogled božanski. Pripravita prav poseben bar, v katerem si bodo lahko svatje sami zmešali svoj priljubljeni koktajl, in z gostincem se dogovorita, da se bo hrana pripravljala pred gosti. To se je vedno izkazalo za prav posebno doživetje. Če se bosta poročila v naravi, ne smejo manjkati udobni kotički za posedanje in druženje vseh povabljenih. Postavita jim udobne fotelje ali pa pripravita dekico na travi, da se bodo počutili zares sproščeno. Na drevo obesita zibelko in priskrbita igre za otroke in odrasle. Res je, da je poroka vajin dan, a za svate bo pomembna izkušnja, ki jo bodo pri vaju doživeli. To je tisto, kar si bodo ob vajinem prvem poljubu še posebej zapomnili. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+