Iščete idejo za poročno torto?

Avtor: 
Nina Nemanič
Poročne NinaNana

Poročna torta je zelo pomemben del poroke in pika na i vsake poročne zabave, zato ji je treba posvetiti dovolj časa že med izbiro.

Stilov tort je veliko, zato je dobro, da imata bodoča mladoporočenca vsaj okvirno idejo o videzu poročne torte; lahko je romantična, stilizirana, vintage … Pri naročilu poročne torte pa so za slaščičarja pomembne informacije: datum in kraj poroke, število svatov, vrste okusov, stil torte, barve, prevladujejo na poroki in želje glede dekoracije.  

Poročna torta mora biti del celotnega videza poročnega obreda, zato je pomembno vključiti elemente poroke tudi na torto. Torta je lahko oblikovana na podlagi poročne obleke, npr. če se nevesta odloči za čipkasto poročno obleko, se lahko torta izdela z elementi čipke ali pa se torta dekorira s cvetjem, ki ga ima nevesta v poročnem šopku.

Dekoracija na poročni tortiPohodniška poročna torta

Cvetje na torti je lahko sveže ali ročno izdelano iz sladkorne mase. Barvna kombinacija torte mora biti prilagojena barvam poroke, barvi dekoracije in cvetja na poroki, barvi vabil in barvi oblek ženina ter neveste.

Veliko parov se odloči na torto vključiti tudi par ženina in neveste. Figura para je lahko po naročilu izdelana tudi iz sladkorja, kjer se lahko vključijo detajli, ki ponazarjajo njune značilnosti.  

Tako videz poročne torte kot okus morata biti prilagojena željam ženina in neveste. Zaželjeno je pomisliti tudi na svate z alergijami, saj se da danes brez težav izdelati okusno torto tudi brez nekaterih sestavin, na primer brez moke, oreščkov, jajc, mlečnih izdelkov, sladkorja … 

Ideja za drzne so trendovski cupcakei, mini tortice, pečene v papirčkih, okrašene s kremo in dekorirane glede na željo naročnika.

Vsekakor zanimiva in malo drugačna različica poročne torte, ki dobro izpade na bolj sproščenih porokah, kot so poroke v stilu piknika. Cupcakee se lahko zloži na večnadstropno stojalo, kar da videz večnadstropne torte.

Nina Nemanič - Nina&Nana

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+