Boudoir fotografiranje

Avtor: 
Zaobljuba.si in Nastja Kovačec
boudoir fotografiranje

Z Nastjo Kovačec smo se pogovarjali o boudoir fotografiranju, ki je vsekakor lahko odlično darilo partnerju, za prav posebno priložnost. Če se še nisi opogumila, te mogoče prav spodnji intervju prepriča :).

1. Kaj je pravzaprav boudoir fotografiranje in komu je namenjeno?

To je fotografiranje žensk v spodnjem perilu in pomeni ustvarjanje ženstvenih, senzualnih in estetskih fotografij. Namenjeno je prav vsaki samozavestni ženski, ki bi rada poskusila nekaj novega ali pa enostavno obdarila svojega dragega z izvirnim darilom, ki mu bo zagotovo všeč. Morda lahko povem kot zanimivost, da se za takšen tip fotografiranja ne odločajo le mlada dekleta, temveč tudi zrelejše ženske. Skratka, ženske, ki so morda tik pred poroko ali pa so se že ustalile in si ustvarile družino in bi rade predvsem sebi (pa tudi svojemu partnerju) na izviren način pokazale, da so še vedno ženstvene, razigrane in seksi.  

2. Kako poteka fotografiranje?

Pred samim fotografiranjem vas profesionalna vizažistka, s katero sodelujem že dlje časa, naliči. Mislim, da lep profesionalni make up veliko pripomore k samozavestni podobi vsake ženske, zato je tudi del moje boudoir ponudbe. Vizažistka vam bo z veseljem svetovala, kakšen make up izbrati. Ko je ličenje opravljeno, izberemo perilo, ki ga dekle prinese s seboj (za fotografiranje lahko izbere več oblačil in se vmes tudi preobleče). Počasi začnemo s fotografiranjem: vsakemu dekletu pomagam pri poziranju, jo usmerjam in vzpodbujam predvsem k slikanju v takšnih pozah, ki ji ustrezajo, se v njih počuti prijetno in seksi ter jih lahko s samozavestjo izvede.

boudoir fotografiranje

3. Na kakšen način poskrbiš za sproščeno vzdušje? Verjetno so dekleta na začetku precej zadržana ali pač ne?

Menim, da dekleta niso toliko zadržana, ampak predvsem vznemirjena ob pričakovanju nečesa novega. Večina si ne zna dobro predstavljati, kako bo fotografiranje potekalo, in pri vsem jih najbolj skrbi to, ali bodo sploh znala dovolj dobro "pozirati". Pri tem bi rada poudarila, da je ta strah popolnoma odveč, saj od nobenega dekleta, ki pride k meni, ne pričakujem ali zahtevam, da bo odvladalo vse trike poziranja. Ravno nasprotno: skoraj za vsa dekleta je to prva izkušnja z boudoir fotografiranjem, zato jih vedno usmerjam in jim pomagam z raznimi idejami. To je tudi trenutek, ko se večina deklet sprosti, saj ugotovijo, da jih bom pri poziranju usmerjala in da niso prepuščena le lastnim idejam, ki pa verjetno zaradi nervoze kar hitro izpuhtijo iz glave. Mislim, da k sproščenemu vzdušju pripomore predvsem to, da smo v ekipi sama dekleta (poleg mene še vizažistka in moja asistentka) in delamo v prostoru, ki ni nikomur drugemu dostopen. 

4. Verjetno marsikatero dekle vpraša, če fotografije tudi kaj obdelaš. Kako je s tem?

Prav vse fotografije, ki jih dekleta prejmejo, so nežno obdelana. Na nekaterih fotografijah je potrebna tudi dodatna retuša, in sicer v primerih, ko se pojavi rdečica na telesu ali pa so vidni podočnjaki; občasno zgladim in malce popravim trebušček, ko zaradi specifične drže telesa v pozi ta ne more biti gladek. Po dosedanjih izkušnjah prav vsaki ženski najbolj ustrezajo ležeče poze. Pri tem je telo napeto in trebušček lepo sploščen. Slike telesa pa pretirano ne preoblikujem, saj je pomembno, da se ohrani karakteristika vsakega telesa in da njegovega izgleda ne spreminjam preveč drastično.

Estetsko fotografiranje

5. Ali dekleta navadno podarijo fotografiranje same sebi ali pa ga darujejo partnerju ob posebni priložnosti?

Mislim, da ženska ob ideji za boudoir fotografiranje najprej pomisli na to, da bi fotografije podarila partnerju. Prav nobena pa ne bo uresničila fotografiranja, če si tudi sama ne bo tega želela. Torej menim, da ženske storijo ta korak v prvi vrsti zase, hkrati pa ob posebni priložnosti obdarujejo še partnerja, pa naj gre za darilo na poročni dan, za kakšno posebno obletnico, novo leto, valentinovo ...

Mateja Visočnik
Menim, da je boudoir fotografiranje nekaj ženstvenega, senzualnega. Do izraza pride naša ženskost in tista nežna plat. Fotografijo bi podarila fantu on najini 5 obletnici skupnega življenja.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Poročna podvezica

Avtor: Zaobljuba.si

Poročna podvezica spada med nujne modne dodatke prav vsake neveste, za... Preberi več

Naslednja objava

KDO BO FOTOGRAF NA VAJINI PORO...

Avtor: Andraž Gregorič

Poročni fotograf Andraž Gregorič svetuje, kako bosta našla kvalitetneg... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+