Zakaj moški varajo?

Avtor: 
Zaobljuba.si
Zakaj moški varajo

Da bi ugotovil pravi razlog varanja, je svetovalec M. Gary Neuman v svojo raziskavo zajel 200 moških – tiste, ki so varali, in one, ki niso.

Zakaj moški varajo? Zakonski svetovalec M. Gary Neuman je v svoji knjigi Resnica o varanju (The truth about cheating) zapisal rezultate raziskave, ki jo je naredil na vzorcu 200 moških, da bi ugotovil razloge za moško nezvestobo.

V raziskavi je ugotovil naslednje:

48 odstotkov moških kot glavni razlog za nezvestobo navaja čustveno nezadovoljstvo.

S to ugotovitvijo so podrli mit, da se moško varanje vrti le okoli seksa. Le 8 odstotkov moških je dejalo, da je glavni razlog za njihovo nezvestobo spolno nezadovoljstvo. Moški si želijo, da jih žene cenijo, razumejo in se zavedajo, da bi naredili vse, da bi bile stvari take kot morajo biti.  V primerjavi z ženskami moški težje izrazijo svoja čustva in potrebe. Neuman pravi, da večina moških meni, da je prošnja po čustveni podpori ženska domena in njihova moška plat tega ne sme dopuščati.

66 odstotkov moških, ki vara oz. je varalo, občuti ob tem krivdo.

Ne gre za to, da varajo samo »bedaki«. V resnici si 68 odstotkov nezvestih ni nikoli niti v sanjah predstavljalo, da bi prav oni lahko varali. Skoraj vsi so to dejanje obžalovali in si želeli, da se ne bi nikoli zgodilo, a Neuman pravi, da krivda ni dovolj za preprečitev dejanja. Ljudje so zelo dobri v zanikanju čustev. V danem trenutku lahko potlačijo svoja čustva in jim na plan dovolijo privreti šele pozneje. Torej, tudi če vaš mož prisega, da vas nikoli ne bi prevaral, ne bodite prepričani, da se to ne more zgoditi. Pomembno je, da oba delata na tem, da vaju bo zakon izpopolnjeval in dopolnjeval v smeri, ki si jo oba želita, in pri tem ne bosta občutila potrebe po bližini druge osebe.

77 odstotkov moških, ki so nezvesti, imajo dobrega  prijatelja, ki je prevaral.

Veliko moških se druži s prijatelji, ki so odlične osebe, a kljub temu varajo. Zato se jim lahko podzavestno ustvari vzorec, ki na nek način sporoča »On je moj zelo dober prijatelj, odličen človek, a vseeno se mu je zgodilo, da je prevaral ženo, torej se lahko tudi najboljšim zgodi taka napaka«. Neuman pravi, da mu druženja s takimi prijatelji preprosto ne morete prepovedati. Pravi pa, da mu omogočite, da čim več časa preživi v bolj stimulativnem okolju, ki mu ponuja manj skušnjave. Ob prostih trenutkih ga raje peljite na kakšno športno dejavnost, večerjo, v gledališče ipd. Lahko pa okoli vaju zgradite krog prijateljev, ki so  srečno poročeni in imajo vrednote, podobne vašim – takšno okolje bo vsekakor pozitivno vplivalo na vajin odnos.   

Vir: http://www.webmd.com

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+