POROČNI MAKE UP – NALIČILA SE BOM SAMA

Avtor: 
anja skok
Poročni make up

Poroke so že v polnem teku. Zagotovo se bo kakšna nevesta odločila, da se bo raje naličila sama. Če se boste tega lotile same, pa vam bo verjetno prav prišel kakšen nasvet.

Če se običajno nikoli ne ličite, je bolje, da si za ta pomembni dogodek poiščete profesionalca. Zakaj? On točno ve, kaj dela, in ve boste manj živčne na svoj dan D. Ne bo se vam treba ukvarjati s problemi, kot so, kateri puder naj izberem za svojo kožo, kako naj si zasenčim oči, ali potrebujem čopiče, da bi bila bolje videti, joj, ali bo sploh zdržalo do večera, kakšna ličila si sploh moram kupiti, da si bom lahko ustvarila lep make up

Če ste ličenja že malo bolj vešče in imate nekaj pripomočkov že doma, pa sledite naslednjim trikom, s katerimi boste ustvarile krasen make up, ki bo zdržal vse do jutra.

Ličila

Preden začnemo, še nekaj ključnih stvari:

- ličite se pri dnevni svetlobi,

- ne pretiravajte z nanosom ličil,

- pred poročnim dnevom make up večkrat vadite,

- make up bo na fotografijah videti manj intenziven kot v živo,

- preden se sploh lotite ličenja, poskrbite za lepo in negovano kožo. Temu se posvetite že mesece prej. Pazite na zdravo prehrano, spijte veliko vode, zjutraj in zvečer si redno očistite in navlažite kožo. Dva do štirikrat mesečno se razvajajte še s pilingom in masko za obraz.

Vlažilna krema

Nanesite jo po vsem obrazu in vratu, izpustite le veke, kamor boste nanašale senčila, saj se vam bodo sicer ta razmazala in nabrala v gubice. Pomembno je, da ne izberete premastne kreme, zaradi katere bi bil make up manj obstojen.

Popolna tekoča podlaga

Barvo tekoče podlage izberite pri dnevni svetlobi, saj se boste le tako lahko prepričale, ali popolnoma ustreza vaši barvi polti. Nanašajte jo s prsti ali čopičem od sredine obraza navzven. Ne pozabite na kotičke okoli nosu, oči in ustnic, pazljive bodite tudi okoli lasišča. Če barva vratu odstopa od barve obraza, si zmešajte tekočo podlago s kremo za obraz in namažite tudi na vrat.

Poročno ličenje

Ključ do obstojnega make upa

Če želite, da vam make up zdrži celotno slavje, je obvezna uporaba transparentnega pudra v prahu. Nanesite ga z večjim okroglim čopičem in ga dobro vtrite čez tekočo podlago, vendar ne s predebelim nanosom. Ne pozabite ga nanesti na veke, da bodo obstojna tudi senčila.

Rdečilo za lica

To je ključnega pomena, saj ustvari bolj svež, mladosten in naraven videz, saj ima vsak zdrav obraz na ličkih malce barve. Izberite rdečilo v mareličnih, rozastih ali rdečkastih odtenkih. Nanašajte ga s krožnimi gibi, da se bo barva lepo zabrisala.

Nevesta

Poudarite oči

Pri tem koraku ne pretiravajte z »divjimi« barvami, ampak posezite raje po zemeljskih odtenkih (rjavkasti, bež, marelični, bronz...). Za nanašanje senčil uporabite čopiče, s katerimi si senčila med seboj dobro zabrišite in ustvarite mehke prehode. Nad zgornjimi trepalnicami si narišite črto s črno barvico in jo rahlo zabrišite. Za večjo obstojnost jo lahko fiksirate s senčko v enaki barvi. Lahko uporabite tudi kožno barvico za oči, ki si jo nanesete na veznico, kadar želite oči optično povečati ali zmanjšati videz utrujenih in rdečih oči.

Zapeljive trepalnice

Pred nanosom maskare lahko punce s krajšimi ali predvsem ravnimi trepalnicami uporabite klešče za vihanje trepalnic. S tem jih boste lepo privihale, odprle pogled, hkrati pa bodo trepalnice videti daljše. Maskaro nanašajte z gibi »cik-cak«, da se bodo trepalnice lepo razčesale ter v celoti obarvale.

Ne pozabite na obrvi

Ne pretiravajte s puljenjem obrvi, da ne bodo pretanke, vseeno pa si jih lepo uredite. Če jih želite malce poudariti ali pa če so neenakomerne in ponekod redkejše, uporabite senčilo za obrvi. Nanašajte ga s kratkim prirezanim čopičem in z njim rišite rahle kratke črtice v smeri rasti dlak, da ustvarite naraven videz.

Ustnice in trepalnice

Ustnice

Šminka oziroma glos je skoraj edina stvar, ki si jo boste morale skozi dan večkrat popraviti. Če želite večjo obstojnost, se raje odločite za šminko, ki je vsekakor bolj obstojna od glosa. Z glosom pa boste dosegle več sijaja ter polnejše ustnice. Šminko in glos lahko tudi kombinirate med seboj.

Veliko sreče in uspešno ličenje vam želim!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+