Partnerski horoskop

Avtor: 
Tatjana Štempihar
Partnerski odnos

Spoznanja o naravi odnosa so izjemno dragocena. Partnerski odnos je delitev osebne intime, čustvenega, doživljajskega sveta in seveda spolnosti. Vse to ni vedno lahko uskladiti, zato  lahko upoštevamo tudi partnerski horoskop, ki nam je lahko v pomoč pri razumevanju različnih energij med partnerjema.

Zadnjič smo povedali, da potrebujemo točne rojstne podatke, da lahko naredimo partnerski horoskop. Horoskop namreč pomeni »gledati uro«. Nesmiselno bi bilo interpretirati karto, če ne poznamo točne ure rojstva, saj s tem ne poznamo ascendenta in ogrodja hiš. Ascendent odnosa predstavlja začetek odnosa in njegovo osnovna naravo, z nasprotno točko, descententom, pa je opisan nadaljnji razvoj odnosa. Partnerski horoskop je tako združitev dveh rojstnih kart v tretjo, ki se imenuje horoskop odnosa. Imamo dva načina izračuna partnerskega horoskopa; eden leži v teoriji vmesnih točk – midpoints, drugi pa se imenuje Davison in ga imajo bolj tradicionalni astrologi za »usodo odnosa«.

Preden naredimo partnersko karto, pogledamo vsako rojstno karto posebej, kaj nam ta sporoča. V partnerski karti nas predvsem zanima emocionalna, mentalna in seksualna uglašenost, pa tudi smisel odnosa. O začetku odnosa nam lahko pove že ascendent partnerske karte, nato pa bolj podrobno raziskujemo preostale planete: Luno, Venero, Sonce, Mars, Saturn, Jupiter, ter transpersonalne planete: Uran, Neptun in Pluton.

Seveda pri tem niso pomembni samo planeti v znamenjih in hišah, temveč predvsem aspekti oziroma koti med planeti. Tako lahko vidimo energije med partnerjema, tako harmonične kot neharmonične.

Danes se bomo za pokušino posvetili samo ascendentu v partnerski  karti. Dobimo ga tako, da na kakšnem brezplačnem astrološkem programu  vnesemo rojstne podatke partnerja in nas ali pa gremo k dobremu astrologu, ki nam to izračuna in interpretira. A ascendent je treba jemati samo kot majhen delček celotne partnerske karte.

ASC v ovnu – Hiter vstop v zvezo, velika strast, lahko nestrpnost in nerazumevanje, vendar vse lahko reši dobro položena Venera.

ASC v biku – Močne strasti, ljubezen vodi v zakon, stabilnost, pripadnost, hedonizem, skupne želje, ljubosumje.

ASC v dvojčku – Lahkoten začetek odnosa, dobra komunikacija, druženje, potovanja, možen začetek iz paralelne zveze.

ASC v raku – Veliko čustev in bližine, skupno vlaganje v družinsko življenje, otrok, navezanost.

ASC v levu – Dominca, egocentričnost, Sonce, okoli katerega se kroži, neusklajenost značajev, nestabilnost.

ASC v devici – Na začetku je ljubezen skromna, nagnjena k analiziranju, včasih občutki neprepričanosti, s časom se lahko razvije zaupanje.

ASC v tehtnici – Najbolj naravni položaj za ljubezenske odnose, iz ljubezni pride strast, pri slabši postavitvi težave pozneje, lahko prepiri.

ASC v škorpijonu – Velika seksualna privlačnost, posesivnost, bližina pri slabši postavitvi, močna, ampak kratkotrajna zveza.

ASC v strelcu – Srečna veza, spoštovanje, razumevanje, veliko se pričakuje od veze, velik optimizem, dvoličnost pri slabših postavitvah.

ASC v kozorogu – Na začetku je težko, treba je počakati, prepreke v ustvarjanju odnosa, pozneje lahko stabilen odnos, pri harmonično postavljeni Luni. Lahko pa so razlike med partnerjema; leta, razdalja, status.

ASC v vodnarju – Prijateljstvo in ljubezen, svobodna veza, ni toliko strasti, lahko se hitro začne pa tudi konča.

ASC v ribah – Velika zaljubljenost, pričakovanja, idealizacija, stapljanje, nejasnost, včasih tudi razočaranje.

Seveda je lahko astrološka karta pomoč tudi za raziskovanje drugih odnosov, tako med prijatelji, poslovnimi partnerji, starši in otroki. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+