MALE SKRIVNOSTI ČUDOVITIH POROČNIH FOTOGRAFIJ

Avtor: 
Avbart
Poročno fotografiranje - Avbart

1. IZBERITA FOTOGRAFA, KI VAMA JE VŠEČ IN S KATERIM SE UJAMETA.

Prva in hkrati najbolj pomembna stvar je izbira pravega fotografa. Tako kot je pomembno, da se v svoji poročni obleki dobro počutiš in si si všeč, tako pomembno je, da vama je všeč delo fotografa in da se z njim dobro razumeta ter imata mogoče celo podobne interese ali hobije. Morda se vama na prvi pogled to ne zdi ključnega pomena, vendar morata vedeti, da je fotograf tisti, ki bo z vama preživel največ časa. S pravo izbiro ne bosta dobila fotografa, ki je pač tisto soboto prišel v službo, ampak nekoga, ki se bo maksimalno potrudil, da iz vajinega dne ustvari čim več in čim bolje.

2. PREDPOROČNO FOTOGRAFIRANJE JE LAHKO DOBRA GENERALKA.

Predporočno ali zaročno fotografiranje – kakor koli – zagotovo ni še en nepotreben strošek, kot si marsikdo morda misli. Na fotografiranju se bosta dobro spoznala s fotografom, lahko se bosta pogovorila o podrobnostih poročnega dne, povedala, kakšne so vajine želje in pričakovanja, na koncu pa bosta dobila še nekaj čudovitih fotografij, ki jih lahko uporabita tudi za vabila, dekoracijo ali preprosto za lep spomin. Najpomembnejše od vsega pa je to, da se bosta znebila strahu in sramežljivosti pred kamero in na poročnih fotografijah še toliko bolj zasijala.

Zaročno fotografiranje

3. PRIPRAVITA VSE PODROBNOSTI

Veliko parov se zelo potrudi pri iskanju obleke, čevljev, dodatkov, nakita, dekoracije … Zato bi bilo škoda, če bi izpustila fotografiranje podrobnosti. Za fotografiranje podrobnosti fotografa prosita že vnaprej, da bo na lokacijo prišel malce prej in si vzel toliko časa, kot ga potrebuje. Prav tako je dobro, če že vnaprej pripravita vse podrobnosti na eno mesto, da ne izgubljate živcev in dragocenega časa za iskanje drobnarij.

Poročna dekoracija

4. NE POZIRAJTA. BODITA NARAVNA, SPROŠČENA. BODITA VIDVA!

Ne glede na to, ali sta vajena fotoaparata ali sta bolj sramežljiva – zaupajta fotografu. Ne igrajta pred kamero, ampak bodita sproščena, nasmehnita se in se poljubita. Poslušajta nasvete fotografa, hkrati pa lahko čas med fotografiranjem izkoristita zase – stran od vseh gostov, vrveža in milijonov čestitk ter želja. Bolj kot bosta uživala v tem trenutku, lepše bodo fotografije.

5. PREVERITA, ALI IMA FOTOGRAF DOSTOP NA VSE LOKACIJE.

Že pred izborom poročne lokacije ali vsaj nekaj dni pred poroko se pozanimajta, ali ima fotograf (in tudi npr. glasbeniki, pevci ...) neomejen dostop, in ga o tem tudi obvestita. Predvsem je to pomembno pri obredih v cerkvi, kjer je protokol bolj odvisen od posameznega župnika.

6. TUDI SVATJE SO DEL POROKE.

Fotografiranje svatov je lahko zelo nadležna naloga. Pri skupinah, večjih od 80 ljudi, lahko to traja tudi več kot pol ure. Najprej družina po ženinovi strani, potem po nevestini, potem vsi skupaj in potem posebej samo še babice ... Veliko bolj prijetno vama bo, če bosta za goste pripravila kakšne posebne rekvizite in se pustila presenetiti. Vse skupaj bo za njih prej zabava kot obvezno fotografiranje, fotografije bodo bolj zanimive, nasmehi pa bolj pristni.

7. ZABAVAJTA SE!

Poroka je praznovanje vajine ljubezni, zato se ne obremenjujeta z malenkostmi in raje uživajta v dnevu, plešita, poljubita se

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+