Kaj je ljubezen?

Avtor: 
Zaobljuba.si
Ljubezen, valentinovo, par, poroka

Veš, da je bil v letu 2014 v Sloveniji najbolj iskan stavek na Google strani »kaj je ljubezen«? Priljubljeni iskalnik ne da ultimativnega odgovora, ki bi rešil svet marsikaterega zaljubljenca. Zato smo odgovor na to vprašanje, poskušali poiskati mi.

DEFINICIJA LJUBEZNI med paroma

Če bi vprašali posameznike, kaj je ljubezen, bi dobili prav toliko različnih odgovorov, kolikor bi jih vprašali. Pesniki pravijo, da ljubezen boli, znanstveniki pa trdijo, da je najmočnejši od vseh vrst komunikacije dotik, saj se ob njem ustvarja hormon oksiticin. Gre za hormon ljubezni,  ki naj bi sproščal ter povečeval zaupanje. Prav zato ti želimo čim več objemov.

ZGODOVINA o LJUBEZNI

Zgodovina naj bi bila učiteljica, a kljub mnogim ljubeznim, ki jim je bila priča in iz katerih bi se lahko vsi učili, še vedno ni pravega recepta za njen uspeh. Ljubezen je bila od nekdaj osrednji vzgib ustvarjanja umetnikov, zaradi nje so se začele tudi vojne. Imamo celo vrsto citatov, ki izvirajo iz preteklih odnosov. Te na zidove svojih družbenih omrežij radi delimo glede na lastno počutje: o končno uslišani ljubezni, poistovetimo pa se tudi s tistimi z manj srečnimi konci.

NASVET ZA ROMANTIČNO LJUBEZEN

Vsaka ljubezen je planet zase, polna lepih trenutkov, včasih tudi grenkih. Recepta za pravo ljubezen in njene definicije žal ni. Zanesemo se lahko le na svojo presojo in občutenje, ko prijeten občutek ali obdobje v življenju, označimo za ... doživetje ljubezni. Ta lahko traja kratek čas, nekatere ljubezni pa so večne.

Za konec pa še naš nasvet: zaupaj svojim občutkom in jih poveži z ljubeznijo - v kakršnikoli obliki in do različnih oseb. In kot bi rekel pisatelj Ivan Minatti, nekoga moraš imeti rad. In želimo si, da bo zate prav to leto posebno in polno ljubezni. Naj se ti uresničijo vse sanje ...

Vir: www.google.com/trends/topcharts

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+