Izberita prava poročna prstana

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročna prstana

Čeprav po navadi ženin sam izbere zaročna prstana, pa se pari po nakup poročnih prstanov večinoma odpravijo skupaj. Nekateri izberejo poročna prstana, ki sta enaka, drugi ne.

Večina parov, vsaj nevest, ima že pred odhodom v zlatarno predstavo o tem, kakšen naj bi bil njen poročni prstan. A to še ne pomeni, da se na koncu ne bo znašla pred dilemo, kateri komplet od petih všečnih bi izbrala. Da bo izbira poročnih prstanov čim lažja, smo za vas pripravili nekaj hitrih nasvetov, za katere smo prepričani, da vam bodo pomagali pri izbiri in tudi pri nakupu prstanov.

Vzemita si čas

Pri izbiri poročnih prstanov si vzemita čas, saj je poročni prstan simbol vajine ljubezni, ki naj bi ga na prstancu leve roke nosila za večno, zato je pomembno, da na koncu izbereta tistega, ki vama bo res pisan na kožo.

Določita znesek

Pred obiskom zlatarne je priporočeno, da imata okvirno določen znesek denarja, ki ga bosta namenila za nakup poročnih prstanov. Cene prstanov so zelo različne, zato vama bo ta podatek pomagal narediti ožji izbor.

Poročni prstan, ki bo poosebljal vaju

Poročnih prstanov ne izbirajte samo glede na videz. Mnogo prstanov je preprosto čudovitih, a ko jih potem nosite, se velikokrat zgodi, da ugotovite, da niso praktični. Glede na to, da naj bi se poročni prstan nosil vse življenje, mora le-ta slediti tudi vašemu življenjskemu slogu. Tisti, ki uživate v športu, izberite raje poročni prstan, ki je nekoliko tanjši, prstan z zaobljenimi robovi. Tisti, ki opravljate fizična in ročna dela, izberite prstan, ki je izdelan iz trše kovine. Prav tako morajo biti na izbiro poročnega prstana pozorni tudi alergiki na nekatere kovine, katerim priporočamo izbiro platine, ki je za večino ljudi najmanj alergena.

Brezčasen poročni prstan

Izberita model prstana, ki bo pristajal tako vaši športni opravi kot tudi bolj elegantni obleki. Držite se čistih linij in klasičnih oblik. Svetujemo vam, da si ne izberete poročnih prstanov takega dizajna, ki konec naslednjega leta ne bo več v modi. Če vsak dan nosite nakit različnih barv žlahtne kovine, tudi pri poročnem prstanu to zmešajte. Poročnih prstanov, ki vsebujejo tako rumeno, belo ali rdeče zlato, je nešteto. Pomembno je, da boste poročni prstan radi nosili prav vsak dan.

Različna prstana

Zadnje čase se vse bolj pogosto pojavlja trend različnih poročnih prstanov. Ta trend se pojavlja iz povsem praktičnih razlogov. Vedno več nevest namreč želi kombinirati svoj zaročni prstan s poročnim. Prav tako ima par velikokrat različen okus. Ženske so malo bolj prefinjene in si želijo nekoliko drugačnih prstanov, ženini pa so nekoliko zadržani in še vedno najraje posegajo po klasiki.

Lahko se odločita tudi za različna prstana, ki pa imata enako osnovo. Torej enak prstan, a drugačen dizajn. Lahko sta narejena iz enakega materiala in sta enake oblike, le da ima nevestin prstan enega ali več dragih kamnov.

Malo drugače

Si želita zares edinstvena prstana? Zakaj sama ne oblikujeta svoja poročna prstana? Čeprav je izbor prstanov zares velik, pa se vseeno lahko odločita, da ustvarita lastna prstana z osebno noto in motivi.

Če pa sta še nekoliko bolj drzna, si lahko poročni prstan vtetovirata. Ta bo na roki ostal res za vedno.

Pomerjanje

Prstanov nikoli ne kupujta v jutranjih urah, po telovadbi ali v močni vročini oziroma mrazu. Zadnje pomerjanje opravita, ko sta umirjena in je temperatura normalna.

In za konec

Tudi če bosta upoštevala vse zgoraj navedene nasvete pa še vedno ne bo dovolj, če bosta poročna prstana na dan poroke pozabila doma. Zato le poskrbita, da bosta na poročni dan prstana pri roki in da ju bosta nataknila na prstanec leve roke :). 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+