Glasba je v zraku

Avtor: 
Zapletina
Poročna glasba

POROČNI OBRED

Pri poročnem obredu se nemalokdaj sliši tradicionalna poročna koračnica. Nikoli prej in nikoli kasneje ne boste imeli priložnosti stopati proti oltarju ob zvokih starodavne poročne koračnice, ki jo je napisal Feliks Mandelssohn, davnega leta 1842. Skladba je ena najbolj poznanih del v Shakespearjevi igri » A Midsummer Nights Dream« (Sen kresne noči). Je ena najpogosteje predvajanih skladb na porokah. Tako pozorno, kot nevesto napove ravno ta koračnica, je nobena. Prostor se napolni s čustvi, svoje pa naredijo tudi cerkvene orglje. Le te pričarajo še slovesnejše vzdušje. Seveda pa smo ljudje različni. In kar čustva vzbudi pri nekaterih, jih pri drugih spet ne. Poigrajte se z domišljijo in si predstavljajte… Zamislite si sebe, kako stopate proti oltarju ob podpori vseh vaših najdražjih. Poslušajte različne melodije, ki se vam zdijo primerne za to priložnost. Morda vas prepriča določen inštrument? Violina? Klavir? Kaj predrami vaše čustva? Morda pa imate v krogu družine koga, ki vam lahko v živo zaigra ali pa zapoje. To je čudovita ideja ne le za vašo denarnico ampak tudi za vašo družino, ki se bo počutila še bolj povezano in pomemben del vaše poroke. Da o tem, da boste imeli originalen in edinstven obred ne izgubljamo besed.

POROČNA ZABAVA

Glasba je za poročno zabavo izjemnega pomena. S pravilnim izborom glasbe boste poskrbeli za dobro vzdušje na zabavi. Dobra glasba bo dvigovala vzdušje in svatje bodo naravnost uživali. V nasprotnem primeru pa bodo svatje na poroki le obsedeli po večerji in opazovali dogajanje. Seveda ne morete ugoditi vsem okusom, saj se ta dan srečajo vsaj tri generacije.

Glasba v živo oz. poročni band ali glasbena skupina deluje slovesno. DJ pa bo na poroki razveseljeval predvsem mlade in mlade po srcu. DJ vam bo tudi brez problema predvajal več stilov hkrati. Žal pa tistega pristnega stika s svati ne bo moč doseči. Ne glede na to, ali boste imeli živo glasbo ali pa DJ-a, se o izvajalcih pozanimajte. Če boste imeli priložnost jih obiščite na kakem podobnem dogodku, da jih slišite v »akciji«. Posvetujete se z organizatorji poroke, ki so prisotni na mnogih porokah in vedo kako se stvarem streže. Ko se boste odločili, dorecite tudi koliko časa in do kdaj bodo igrali. Dogovor o dodatnih urah ni odveč. Velika škoda je, da prekinete dobro zabavo, ki bi se lahko razvila pozno v noč. Le pazite, da si svatje ne bodo zapomnili poroke po tem, da so se prezgodaj odpravili domov.

Zelo ugodna alternativa je tudi glasba, ki si jo sami sestavite na CD. Tako bo povsem vaša izbira katera glasba se bo vrtela na poroki.

VEČERJA

Naj bo glasbena podlaga tudi med poročno večerjo. Prilagojena, seveda. Diskretna glasba med večerjo ne bo motila nikogar. Popolna tišina pa je prevelik kontrast plesnim ritmom, ki so polnili zrak pred večerjo. Znižajte jakost in ritem. S tem boste tudi napovedali spremembo protokola, ljudje se bodo umirili, kar je pred večerjo tudi dobrodošlo. Glasbena kulisa pa bo ohranila nekaj pozitivnega vzdušja, ki ga je ustvaril band in po večerji se bo ponovno razvila prava zabava.

IN NE POZABITE

Poskusite ugoditi z različnimi žanri. Od klasike do glasbenih hitov in tudi kakšni moderni ritmi naj bodo prisotni na vaši poroki. Seveda pa naj ne manjka kakšna večna zimzelena skladba, ob kateri boste skupaj s svati tudi zapeli.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+