NJENO VISOČANSTVO - poročna torta

Avtor: 
Tjaša Kokalj
torte špela, tjaša kokalj, poročna torta

Poročna torta je eden ključnih delov poroke. Namenimo ji prav posebno pozornost, saj je po navadi na vrsti ob polnoči, zraven pa velikokrat spada še kakšen ognjemet, kres ali pa vsaj spust lampijonov. Poročna torta po mojem mnenju tudi preseka poroko, saj je do takrat vzdušje še vedno nekoliko uradno, po torti pa se nekateri svatje radi že kar počasi poslovijo ali pa se začne tista prava zabava, ko veš, da je zdaj edini program na sporedu le še ples.

Po torti se neveste velikokrat preoblečejo, fotografi in snemalci počasi pospravijo svojo opremo in pustijo ljudem, da se dokončno sprostijo. Torta je res ena čudovita in izjemna sladica. Zanimivo, da torta sama po sebi vseeno nima toliko navdušencev, redko kdo jo izbere kot svojo najljubšo sladico. Ali pač? Mogoče pa sklepam preveč po sebi.

Kakor koli že, tudi o poročni torti je bilo potrebnega veliko razmisleka. Obliko in okrasitev torte sem hitro izbrala, saj imava temo poroke v beli in zlati barvi ter z dodatkom čipke. Ravno prav kičasto. Najprej sem izbrala napis za torto. Nisem želela komplicirati, zato sem v trgovini Popolna dekoracija izbrala zelo čist napis bele barve »Za vedno«. Ženin se je strinjal tudi s tem, da na torti ne bo nobenih figuric.

poročna torta, napis za vedno

Najina torta bo trinadstropna, v beli in zlati glazuri. Tukaj sem spet malce zaobšla trenutne modne trende pri tortah, ki velevajo, da je torta videti nekoliko nedokončano, brez glazure, da se vidi oblate. Seveda so mi take torte zelo zanimive, ampak to pač ni najin stil. Izbrala sva eleganco, tako da na torti ne bo ničesar drugega kot kakšen cvet kale in pa bo mojstrica Špela iz Torte Špela naredila najino torto z zanimivim reliefnim okrasom, ki se poveže z najino temo čipke.

Ko misliš, da si glavni del že izbral, te čaka še najbolj pomembna odločitev, to so okusi. Če imam glavno besedo pri dekoraciji in vizualnem delu poroke jaz, je moj ženin mojster okusov, zato je bil tukaj the boss on. Odločil je, da bo spodnja torta čokoladno čokoladna, temna čokolada v povezavi z malce mlečne, da ne zagreni, srednja torta bo sveža z gozdnimi sadeži (vseh detajlov seveda ne bom izdala), najina pa bo rafaelo. Priznam, da sem pri najini imela besedo tudi jaz, saj naravnost obožujem kokos. Že komaj čakam, da vidim to prekrasno mojstrovino Špele iz Torte Špela in da z možem odreževa prvi kos. Seveda sem mu že zdaj zabičala, da če mi bo hotel prvi kos poriniti v usta, se poročna noč ne bo dobro končala.

Si že prebral(a) blog o tem, kako težko je izbrati prave poročne čevlje, ki ga je napisala Tjaša Kokalj? Preberi več >>

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+