NAJLEPŠA POROKA LETA 2018 PO IZBORU LJUDSTVA

Avtor: 
Zaobljuba.si
Najlepša poroka leta 2018

Čeprav so bile vse prijavljene poroke čudovite, smo na koncu le morali izbrati zmagovalni par. Izbrani sta bili dve poroki, in sicer zmagovalna po mnenju bralcev portala in zmagovalka po mnenju strokovne žirije. V današanjem blogu objavljamo intervju z zmagovalcema po izboru bralcev. Pogovarjali smo se z Nastjo in Davidom. 

Na kratko opišita vajino zgodbo.

Sva David in Nastja, mož in žena. :). V iskanju vsakodnevnega razvedrila, hobijev in življenjskega sopotnika sva naletela drug na drugega. Ujela sva se v vsem naštetem in še več. Po sedmih letih skupne rasti in doživetij sva spoznala, da bi želela to deliti drug z drugim do konca življenja, in prišel je ''najin'' 11. 8. 2018.

Kako sta se lotila organizacije poroke?

Oba sva ljubitelja narave in gradov, zato sva najprej določila lokacije celotnega poteka. Ker so ruševine gradu Boštanj v neposredni bližini Davidovega doma, sva se odločila, da zaprosiva za dovoljenje in za ta dan urediva to lokacijo. Rdeča nit oz. kot bi rekel David, rosegold nit, so bili kovinski obroči, obogateni z naravnimi dodatki. Sicer zapuščen prostor nekdanjega gradu sva za ta dan priredila po lastni zamisli; sama sva uredila zapuščen travnik, kjer je bil včasih mogočen atrij, ga opremila s stoli, obokom in končno ga je spet zapolnila množica ljudi. Cerkveni obred je potekal v podružnični cerkvi sv. Martina pod Boštanjem, ki je od gradu oddaljena le nekaj sto metrov. Na poročni dan sva se pripravljala dobro leto, vendar brez pritiskov. Veliko sva se pogovarjala o željah, si razdelila dolžnosti, nato pa za pomoč prosila še druge družinske člane in prijatelje.

Kako sta sledila rdeči niti poroke?

Ubrala sva koncept rosegold kovinske barve in ''greenery'' videza. Rosegold kovinski obroči, obogateni z zelenjem, mašnicami in belimi cvetovi, so bili obešeni na vseh mestih, kjer so se odvijali dogodki, mize pa so krasile verige zelenja. Vabila sva zapečatila z rosegold voskom, pečatnike pa uporabila tudi za naprsne šopke oz. zapestnice za svate.

Kaj vama je povzročalo največ težav?

Vreme, ki je bilo v juliju in avgustu spremenljivo. Zadnji teden pred poroko je bil deževen, sobotni dan pa prijetno ohlajen, a sončen. Zaradi deževja so bili na lokaciji civilnega obreda še teden pred poroko oblaki komarjev, a so se na dan poroke očitno vljudno umaknili. 

Kateri poročni detajl je bil za vaju najbolj pomemben?

Z vidika videza vsekakor okrasitev, torej dekoracija (venci, verige, baloni). Glede pomembnosti pa poročna obreda in zaobljube. To je smisel celotne poroke in prikliče zares nepoznana čustva, občutja.

Ali bi kaj spremenila, če bi se še enkrat lotila organizacije?

Poročnemu dnevu bi prištela še kakšno uro več, saj je ta minil z ekspresno hitrostjo. :)

Kaj bi svetovala vsem, ki se organizacije lotevajo v tem letu?

Naj poročni dan odraža vaju, saj si ga le tako lahko zapomnita kot najlepšega. Pripravita drug drugemu kakšno presenečenje, saj to kreira najprisrčnejše, nepričakovane trenutke tega dne.

Na dan poroke odmislita vso organizacijo in le še uživajta v dnevu. Takrat ni več moč spreminjati stvari oz. to prepustita drugim in kar se da doživeto beležita trenutke tega dne.

Foto: Matej & Katarina

 

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Ideje za poroko v Piranu

Avtor: Zaobljuba.si

Morske poroke so zelo priljubljene. Zato se je četrto inspiracijsko fo... Preberi več

Naslednja objava

Nagradna igra: Najlepša poroka...

Avtor: Zaobljuba.si

Tudi letos bomo izbrali najlepšo poroko leta 2018. Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+