Nad predporočni stres s čajanko

Avtor: 
Zaobljuba.si
Preporočna čajanka

S prijateljicami iz faksa smo že šle čez obdobje prirejanja lažnih dekliščin po centru Ljubljane, zato smo takrat že poznale tradicionalno prodajo piškotov in krajo rož po domovih – precej nam je dogajalo v zgodnjih dvajsetih. Ko je Tanja (ena izmed peterice šopka) naznanila, da se bosta s fantom poročila, ni bil nihče presenečen. To leto sta se vselila v skupno stanovanje. Poroko sta se odločila organizirati sama in dela jima takrat res ni manjkalo. Potem smo se še me odločile, da Tanjo presenetimo z dekliščino.

Imam super idejo za dekliščino!

Na vrhuncu poročnih priprav, ko je bilo treba tiskati vabila, hoditi k šivilji in se odločati o poročnih šopkih, je Tanja začela grozno jamrat, ker je zraven nove službe morala skrbeti še za organizacijo poroke. Na vsa namigovanja na dekliščino pa je odgovarjala z besedami, da je prestara (!) za neumne igrice po gostilnah.

»Kaj pa čajanka? Z ugrabitvijo neveste, pedikuro na domu in vsem kar spada zraven,« sem predlagala malce nenavadno idejo na v skupinskem klepetu na FB in vse so se strinjale. Pobrskale smo za nekaj recepti, določile datum in si razdelile nakupovalni seznam.

Priprave, priprave, priprave ...

Na vrhu seznama za pripravo čajanke je bil seveda čaj. Nakupile smo nekaj najbolj zanimivih mešanic iz serije 1001 cvet (preveri tukaj), zraven pa še cel kup sestavin: pomaranče, limone, cimet, svež ingver, med, kandiran sladkor, rum, gozdne sadeže in tako dalje. Ker smo se odločile, da bo to tematska čajanka, smo za Tanjo kar na bolhi poiskale popoln vintage 17-delni set čajnih skodelic, posodic za mleko in sladkor ter čajnik. Kraj zločina, mojo dnevno sobo, smo malo okrasile, s čipkastim prtom na mizi in pastelnimi barvami balonov in obeskov.

Vintage čajni set

Na straneh s kuponi smo poiskale kozmetični salon in poklicale za rezervacijo. Ker so imeli ravno akcijo na spletu, so nam dali res dobro ceno za pedikerko na domu. Precej smo se vživele v vlogo, zato smo obiskale še nekaj ljubljanskih trgovin z rabljenimi oblekami in vsaki med nami poiskale vintage koktajl oblekico (bodi pozorna na velikosti!). Na dan zločina smo pripravile mini sendvičke, piškotke in čudovite kamilične tortice z vaniljo, ter vse skupaj postregle na mizi, dekorirani z drobnim cvetjem.

Ugrabitev neveste

Na dan dogodka smo improvizirale, a ko je Tanja zagledala, kaj vse smo pripravile, je bila zelo vesela. Preoblekla se je v obleko, ki smo ji jo kupile in se takoj vživela v vzdušje. Končni rezultat je bila več kot odlična čajanka. Po pedikuri ob starem jazzu in bluesu v ozadju je sledilo še malo družabnega programa. Iz mešanic čajev in sestavin smo pripravile nekaj napitkov in jih zapisale v njeno »Predporočno knjigo receptov za srečen zakon«, ki smo si jo za to priložnost izmislile.

Kakšne ljubezenske napoje smo zvarile, preveri v naslednji objavi >>>.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+