Fantovščina, dekliščina še prihaja

Avtor: 
Gabrijela Neuvirt
Dekliščina

Poroka je pred vrati. Dobesedno. Vsak dan nama večkrat trka in jaz funkcioniram samo še s pomočjo neštetih listkov, zapiskov in beležk. Dnevi dobesedno zbežijo mimo mene in večer je tukaj, še preden se dobro zavem. Trenutno se ukvarjava z malenkostmi, tistimi, ki so zelo zamudne, a na koncu največ štejejo, s tistimi, ki naredijo poroko drugačno. Res bi bila vesela, če bi se lahko namesto, da visim na telefonu in pošiljam elektronsko pošto, posvetila ustvarjanju, DIY projektom, kreiranju. Do tega nikakor ne pridem in zdi se mi, da bom imela čas za to šele zadnjih 14 dni. 

Pretekli vikend je imel Matjaž fantovščino. Dogovorila sva se, da si bova čas razdelila tako, da ne bova imela fantovščine in dekliščine hkrati, ker želiva, da je eden z otrokoma. Matjaževa priča je nato odsotna (beri: se namaka v morju in leži na soncu) ter se vrne šele dva dni pred poroko in so imeli zato fantovščino bolj zgodaj. Nekako mi je bilo vseeno, kakšna ta fantovščina bo, le da bodo vsi celi in zdravi ter da mu ne bi pripravili kakšne striptizete ali kaj podobnega. Imam srečo, da so njegovi prijatelji enako misleči kot jaz in dovolj odrasli, da se jim zdi tovrstna animacija brezvezna. 

Kakšna je torej bila fantovščina?

Ne vem natančno, ker nisem bila tam; a imeli so piknik na vikendu daljnih sorodnikov, na posesti izven Maribora, v objemu gozdov. Za peklensko vročo soboto je to prišlo še kako prav, a ko so se prikradli nevihtni deževni oblaki, so jo oni skupili še bolj. Po opisih sodeč so se imeli odlično. Umirjeno, prijetno druženje, zabava in na koncu spanje na prostem. 

Dekliščina še prihaja

Gabrijelina dekliščina

Zgodila se bo natančno teden dni pred poroko, saj moramo počakati na mojo prijateljico, ki pride na poroko iz Nove Zelandije; brez nje ta dan pač ne bi bil isti. Jaz sem želela, da je druženje prijetno, zabavno, sproščeno, brez nekakšnih neumnih iger, nalog, čudnih kostumov ali česa podobnega, poleg tega pa glede na tempo in goro obveznosti, ki nas zasedajo v zadnjem času, vse potrebujemo malo oddiha in sprostitve. Tako sem že pred časom rezervirala res popolno lokacijo za sprostitev s prijateljicami; zasebni wellness Sitar v Ribnici na Pohorju ponuja vso potrebno zasebnost in sprostitev hkrati. Prekrasen naraven ambient obdan z lesom. Ko sem iskala primeren wellness, sem že skoraj obupala, saj je dobiti tako velik wellness z možnostjo zasebnega zakupa res misija, a sem imela srečo in našla lokacijo, ki je ne samo vrhunska, temveč tudi blizu, na našem Pohorju. Masažni bazen bo ravno dovolj velik, kakšne posebne animacije, pa glede na to, da nam jeziki delajo kot naviti tudi ne bomo potrebovale. 

Kaj natančno bomo delale po tem, še ne vem. Ribnica je zelo lepa in slikovita, narava pa prekrasna, zato je tudi krasna poročna lokacija. V bližini so smučišča in Ribniško jezero, ki je čudovita kulisa poročnega fotografiranja. Sicer pa je Ribnica primerna tudi za družinski izlet; sprehodite se lahko po gozdni učni poti Kapelvald, si ogledate Muzej na prostem Josipdol, Muzej kamnoseštva, steklarstva in gozdarstva Josipdol, Etnološko zbirko Grubelnik, Sgermovo smreko, Muzej gozdarstva Lepšnik, staro čevljarsko delavnico in zbirko Puchovih motorjev, več tukaj. Pa kravice, seveda! Te so vedno največja atrakcija. 

Vse ostalo je menda presenečenje. Obetajo se mi naloge, a sem jasno povedala, da norca iz sebe ne bom delala in da so meje pri meni zelo jasne. Še vedno se mi podivjane fantovščine in dekliščine ne zdijo primerne, poleg tega poznam preveč zgodb, ko so se ti enkratni življenjski dogodki, ko naj bi nastali enkratni spomini, sprevrgli v tragične zgodbe posameznikov in jim spremenili življenje. Še vedno sem mnenja, da meje morajo obstajati in da se je včasih potrebno malo brzdati. Kaj točno me čaka in kako si me bodo privoščile, pa vam zaupam kmalu. 

Lepo načrtujte in uživajte v sončnih dneh!

G.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+