Sedežni red, da bodo vsi zadovoljni?

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poroka - kako posesti svate?

Verjetno sta se do sedaj že kar nekajkrat vprašala, kako bi posedla svate … naj označiva sedež vsakega ali samo mizo? Naj sploh označiva ali prepustiva izbiro sedežev gostom?

Če načrtujeta slavnostno večerjo, priporočamo, da označita vsaj mize, saj bosta tako pomagala tako strežnemu osebju kot svatom. Tako se ne bodo vsi zmedeno prestopali in izbirali mizo in sosede, ki jo bodo z njimi delili. Kadar pa imata v mislih samopostrežni bife ali vrtno zabavo, pa samostojna izbira sedeža reda lahko izpade prav simpatično.

Že na samem začetku morata vedeti, da bo oznaka miz in sedežev verjetno težja naloga, kot sta si mislila. Neveste so glede te naloge praviloma optimistične, na koncu pa ugotovijo, da so porabile najmanj 4 ure, da so vsaj približno sestavile sedežni red. Ja, prav ste slišali – traja pa lahko tudi veliko dlje, če v sestavljanje sedežnega reda vključita mamo, bodočo taščo ali prijateljice. Ne glede na to, če sestavljanje sedežnega reda vzameta kot izziv in se pri tem poskusita čim bolj zabavati, lahko ob steklenici dobrega vina ali zabavne nanizanke tudi ta naloga postane prav simpatična.

Preden se zakopljeta med vsa imena, preverita, koliko svatov bo sedelo za posamezno mizo in kako bodo slednje razporejene. Če bodo okrogle, se pozanimajta, koliko ljudi lahko sedi za eno – standardno je osem ljudi, včasih jih je lahko tudi manj (6) ali več (10). Če lahko zbirata, priporočamo, da za posamezno mizo posedeta 8 svatov. Prostor tako zgleda manj nagneten, ostaja pa tudi večja verjetnost, da se bodo svatje med seboj družili.

Dober razmislek je potreben tudi pri razporejanju svatov. Če so vajini prijatelji in sorodniki bolj odprte narave in radi spoznavajo nove ljudi, jih lahko brez težav malo pomešata. Nekaterim je na dogodkih, kot je poroka, celo zabavno, če lahko spoznajo koga novega in spletejo novo prijateljstvo. Izbereta pa lahko povsem varno različico in za mizo posedeta ljudi, ki se že predhodno poznajo. Za eno mizo posedita prijatelje iz otroštva, za drugo kolege s faksa, pri tretji naj sedijo nevestini sorodniki, za četrto ženinovi sorodniki in podobno.  Kljub vajinemu trudu, pa se bo žal vedno našel nekdo, ki bi želel sedeti drugje, a se s tem ni vredno obremenjevati.

Če sta bolj ustvarjalna predlagamo, da  vsako  mizo  poimenujeta. Označevanje miz s številkami je sicer najlažja, vendar tudi najmanj izvirna strategija. Laho jih poienujeta  po imenih mest,  aktivnostih, pravljičnih junakih, jedeh, … možnosti za poimenovanje je nešteto, odločita pa se za tisto, ki vama je najbližje. Prepričani smo, da si bodo svatje tudi po tej podrobnosti zapomnili vajino zaobljubo.

Zadnja stvar, za katero morata poskrbeti je, da določita protokol, kako bodo svatje poiskali svojo mizo in sedež.

Ko končata in preden se začneta spraševati, ali sta sedežni red oblikovala tako, da bodo vsi zadovoljni, se spomnita, da bodo svatje na svojih mestih sedeli le med jedjo. Zato raje poskrbita, da se bo med poroko veliko plesalo in zabavalo. Tako na koncu sploh ne bo več pomembno,  kje kdo sedi.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+