Mali nasveti, da bo vaš obraz na poročni dan žarel

Avtor: 
Mini
Poročno ličenje

Bova dobila želeni datum poroke? Bo to moja poročna obleka? Kakšen naj bo poročni šopek? Je lokacija prava za naju? Kakšen bo menu? Pri pripravi poročnega dne je kar nekaj izbir in skrbi, dela, odločitev. Z nekaj napotki bi vam rada olajšala vsaj načrtovanje poročnega ličenja …

Pri izbiri vizažista naj vam pomagajo različne reference;  poglejte fotografije, spletne strani.

Dogovorite se za poskusno ličenje, ki naj poteka kakšen mesec pred poročnim dnem. Oblecite belo majico, da boste videle, kako je makeup videti na svetlejši podlagi. Tako si boste lažje predstavljale, kako bo videti na poročni obleki, ki ga s svojo belino kar presvetli in mora biti zato dovolj poudarjen. Na poskusno ličenje prinesite fotografije in primere makeupa, nato pa bosta skupaj z vizažistko pogledali, kaj pristaja vašemu obrazu. Sama se osredotočim na najpomembnejše poteze obraza, ustvarim lepo sijočo polt, uredim in začrtam obrvi, poudarim trepalnice. Potrebna je dobra osnova, nato pa se skupaj odločiva, ali poudarjam usta ali oči. Na poročni dan si za ličenje vzemite vsaj 45 minut časa, sprostite se, uživajte in se pustite razvajati.

Ne osredotočite se zgolj na trende, ki jih ponuja svet mode. Presodite, kaj vam pristaja, ne bodite preveč drzne in ne posegajte po na primer zlatem črtalu za oči, barvanih obrveh, metalik sencah. Takšne posebnosti lahko gredo kaj hitro iz mode in so videti zastarelo, na vaših poročnih fotografijah pa bodo ostale za vedno. Zato se pretirano vpadljivim stilom raje izognite in se držite klasike. Naraven videz je klasičen trend, ki ne bo nikoli odšel iz stila in bo vedno in. Povsem druga zgodba je, če si izberete tematsko poroko, kjer je stil točno določen in poudarjen, posebnosti pa nujne nepogrešljive.

Poročno ličenje - Mini

Mali nasveti:

- Na poročni dan si pred ličenjem dobro navlažite kožo in pred nanosom pudra uporabite  kremno podlago – primer, ki bo ustvarila gladko polt, ličila pa se bodo lepše sprijela s kožo in bodo obstojnejša. S pudrom boste izravnale ten kože, nepravilnosti pa popravile s korektorjem.

- Ne pozabite na obrvi! Če bodo pravilno oblikovane in nežno poudarjene, bo vaš obraz bolj uokvirjen in oči bolj izrazite.

- Za svež videz ličnic nanesite rdečilo za lica v kremi. Nasmehnite se in jabolčki lic se izbočijo. Tja nanesite rdečilo in ga nežno zabrišite proti sencam. Tako dosežete naraven videz zardelosti.

- Pri poudarjanju oči poskrbite, da nanesete črtalo tik ob koreninah trepalnic. Tako bodo trepalnice videti gostejše in polnejše. Ukrivite jih na pravi način. Stiskati začnite tik ob koreninah trepalnic in potem postopoma vsaj še dvakrat do konic. Lepo se bodo privihale in ne bodo videti zlomljene. Za konec nanesite še vodoodporno maskaro in vaše oči bodo resnično izstopale.

- ŸPo teksturi redkejši glosi se hitreje obrabijo in izbrišejo z ustnic, preveč mat in suho rdečilo pa vaše ustnice lahko naredi presuhe in zgubane. Naj bo tekstura rdečila ravno prav vlažilna in satenasta, tako se bo tudi enakomerno obrabila. Na ustnice nanesite nekaj tankih nanosov rdečila, med vsakim popivnajte z robčkom, da bo rdečilo dlje časa obstojno

Vizažistka z vami ne bo ves dan, razen če sta se tako dogovorili, zato si pripravite toaletno torbico, v kateri bodo najnujnejši pripomočki za hitre korekcije. Nekaj stvari, ki ne smejo manjkati:

- lističi za matiranje, ki z vašega obraza, predvsem okoli nosu, brade in čela, popivnajo odvečno maščobo,

- puder v prahu za matiranje,

- svinčnik in rdečilo za ustnice, ki bo najhitreje zbledelo in ga boste največkrat popravili,

- vatirane palčke, s katerimi boste odstranili odvečna ličila, ki se bodo morda nabrala v očesnih kotičkih.

Za konec še nasvet: Zmerno! Poročni dan ni čas za drastične spremembe (svetlenje obrvi, menjava barve las, intenzivno porjavenje). Raje dvakrat premislite.

Spreminjanje videza pred tako pomembnim dnem je velika napaka. Namesto tega stremite, da boste ostali vi, a le poudarjeni.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+