Ljubezen, kompatibilnost in odnosi v luči psihološke astrologije

Avtor: 
Tatjana Štempihar
Astrologija odnosov

Pri astrološkem raziskovanju ne moremo mimo odnosov. Ti nas zaznamujejo že v najzgodnejšem otroštvu, predvsem odnos z mamo, kjer se oblikuje model za nadaljnje odnose v življenju. V času, ko si oblikujemo partnerstvo, je pomembno dobro poznati sebe in tudi vedeti, kaj od bodočega ali obstoječega odnosa pričakujemo. Pri tem nam lahko zelo pomaga astrologija odnosa.

Po navadi mislimo, da sebe zelo dobro poznamo, saj že vse življenje živimo sami s seboj, kajne? Ampak pri bolj poglobljenem raziskovanju se hitro izkaže, da marsičesa o sebi še ne vemo, da bi bilo mogoče treba kakšne stvari na novo definirati ali jih postaviti v ustreznejši kontekst. S psihološko astrologijo lahko pomagamo ugotoviti, kakšne so naše prave želje, vzgibi in potrebe. Psihološka astrologija je sodobna znanost in umetnost, ki omogoča globok uvid v zavestne in nezavedne duševne potenciale posameznega človeka. Z astrološko karto osvetljujemo dinamiko v svojem življenju, odkrivamo lastne potenciale in spoznavamo pravo vrednost življenjskih izzivov. Spoznavanje s svojo lastno psiho in značajem je velika dragocenost psihološke astrologije.

Mogoče se nam trenutno zdi, da še nismo tam, ko bi bilo treba v partnerstvo več vlagati, in smo še v srečni fazi zaljubljenosti, ko vse cveti in smo ravno srečali svojo idealno podobo v drugem. Ampak kmalu bo postalo pomembno ceniti razlike v energijah med partnerjem in nami ter kako stvarno bomo sposobni nadalje sprejemati sebe in partnerja ter razumeti lastno in partnerjevo naravo. Pomembno je, da v medsebojnih odnosih vemo, kje smo v odnosih pripravljeni sklepati kompromise in tudi do kje. Razumevanje je seveda temelj vsake zrele ljubezni, tako do sebe kot do drugih. Zato je seveda pomembno spoznati in poznati sebe in partnerja, predvsem pa odnos, ki ga skupaj s partnerjem ustvarjava. Vsak odnos je unikaten, zato ga psihološka astrologija tako tudi obravnava.

Astrološka karta odnosov

Ne moremo kar posplošeno reči, dvojčki in ribe ne gredo skupaj in ja, tehtnice in vodnarji... to pa gre. To bi seveda bilo preveč poenostavljeno, če vemo, da je tudi vsak človek unikat, in ga zato ne moremo uporabljati kot Prokrustovo posteljo. Saj se še spomnite grškega mita o Prokrustu, ki je vabil goste, da si spočijejo v njegovi postelji? Če je bila postelja prekratka, je gostom odrezal noge, če je bila predolga, jih je pa raztegnil. Samo da so se dolžine ujemale. To pri astrologiji odnosov ne gre.

Seveda je zelo koristno poznati osnovni arhetip znamenja, na primer ovna, bika, dvojčka itd. Ampak izogibati se je treba nepotrebnemu posploševanju. Zato za vsako karto odnosa potrebujemo datum, kraj rojstva in predvsem točno uro rojstva obeh partnerjev. V astrologiji odnosov uporabljamo večinoma dve tehniki, sinastrijo in kompozit. Vsako rojstno in partnersko karto raziščemo z veliko skrbnosti, s poglobljenim znanjem in jo šele nato spoštljivo interpretiramo. In kakor pravi Liz Grenne, svetovno znana psihološka astrologinja, za vsako potovanje, zunanje ali notranje, potrebujemo zemljevide. Zunanjih zemljevidov je veliko, notranjih zemljevidov malo. Astrologija je zemljevid notranjih poti.

To je samo nekaj razmišljanj za uvid vase in v partnerstvo preko astrološke simbolike. Če bi vam zemljevid vaše osebnosti bil v pomoč, vas vabim k naslednjemu branju, ko bomo podrobneje govorili o sinastriji in kompozitu. 

Zanimivo, mogoče lahko potem v odnosu tudi sproti vidimo, zakaj in kako smo s kom? Ker drugače se verjetno ne bi nihče poročil :) ;) Verjetno bi bilo dobro, da gremo pred poroko k astrologu, kot delajo v nekaterih državah ... da se malo spoznamo!
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+