Vse skrivnosti poročne obleke po meri

Avtor: 
Zaobljuba.si
Poročna obleka po meri

Vsaka bodoča nevesta si želi na svoj poročni dan izgledati popolno, sanjska poročna obleka pa je pri tem eden od ključnih elementov. Veliko se jih prav zato odloči za obleko, ki je ustvarjena povsem po njenih merah, željah in velikokrat tudi otroških sanjah. Le katera ni sanjala popolne obleke, v kateri bi bila kot lik iz pravljice?

Poročna obleka, ki je zašita po meri bodoče neveste je zagotovo svojevrsten unikat, saj je popolnoma prilagojena vsaki posameznici in ustvarjena po specifičnih željah. Domišljija je v tem primeru brezmejna, zato pri tovrstni odločitvi ni ovir za ustvarjanje. Svetujemo vam, da se že pred samim začetkom izdelave s svojo oblikovalko iskreno in poglobljeno pogovorite o željah in predstavah, videzu obleke in vseh tistih pomembnih detajlih, ki jo bodo naredili posebno. Zaupate ji lahko tudi material oziroma blago obleke, ki ste si ga zamislili, ali pa se prepustiti nasvetom najbolj izkušenim.

A kam po blago?

Veliko izbiro imajo v specializiranih prodajalnah Svet metraže, kjer boste popolnoma navdušeni nad vsem, kar ponujajo. V tem velikem kraljestvu blaga boste poleg izjemne ponudbe deležni tudi dragocenih nasvetov in koristnih usmeritev. »V osnovi si stranke najprej izberejo neko barvo, povedo, kakšen kroj so si zamislile, in šele nato izberemo vrsto materiala, ki bi bil najbolj primeren za izdelavo izbranega oblačila, pri čemer ima veliko vlogo tudi cena,« nam zaupajo že v samem začetku in še dodajo, da so materiali iz naravnih vlaken bolj kakovostni, vendar tudi bolj zahtevni za vzdrževanje.

Če se boste odločili za blago iz naravnih vlaken, lahko izbirate med svilenim satenom, svilenim šifonom in šantung svilo. »Svileni saten je izjemno lahka, fina in lepo padajoča tkanina, ki zagotavlja izredno udobnost nošenja. Svileni šifon je malce bolj prosojna tkanina, ki se jo lahko podloži s satenom. Je mehka na otip, elegantna in zelo tanka. Pri šantung svili pa gre za tkanino z leskom, ki je težja od ostalih vrst svilenega blaga in malce bolj grobega videza. Ker je toga, je primernejša za oblačila, ki držijo obliko,« nam predstavijo materiale.

Ponujajo pa tudi alternativo, to je blago iz umetnih vlaken. Sem uvrščajo težji elastični saten, saten cady, saten poliester, šifon poliester, til in taft. »Za elastični saten velja, da omogoča optimalno prileganje telesu, poleg tega pa je udoben, kar je pri dnevu, kot je poročni, zelo pomembno. Sicer pa je to debelejša elastična tkanina z lepim leskom. Tudi cady saten ima fin lesk, njegova prednost pa je ta, da se ne mečka in je primeren za plisiranje in nabiranje. Saten poliester pa je nežna, mehka in lepo padajoča tkanina s prefinjenim leskom. ki je augodnejša od svilenega satena. Šifon poliester se pogosto uporablja za obleke, tudi bluze, krila in tančice, je pa lažji in prosojnejši, kot nekateri zgoraj navedeni, a ne plapola tako lepo kot svileni šifon,« nam zaupajo pomembne podrobnosti.

»Zelo priljubljen med nevestami je tudi til, ta je lahko trši ali mehkejši, ki se običajno uporablja kot podkrilo ali pa ga dodamo kot dekoracijo,« razložijo in še namignejo, da se ga velikokrat uporablja tudi pri dekliških in svečanih oblekah. »Taft pa je toga, težka tkanina, ki ima rahlo kovinski sijaj, pa tudi malce zmečkana na prvi pogled,« povedo o tej tkanini iz umetnih materialov, ki pa je precej preprosta za vzdrževanje.

Za konec nam omenijo tudi elegantno čipko, za katero vemo, da je posebej priljubljena pri romantičnih nevestah, ki si želijo nežnega in elegantnega pridiha. »Če imate posebne želje, lahko izbirate tudi takšne, ki imajo ročno prišite perlice, kristalčke in peresa,« še dodajo. Le kdo bi se lahko temu uprl? Pozabiti pa ne smemo tudi na bogato izbiro raznobarvnih bleščic, s katerimi si lahko popestrite obleko, šal, tančico ali del poročne dekoracije.

Ob vsej tej izbiri se verjetno sprašujete, kako sploh izbrati pravo blago. A dvomi so odveč, saj so v Svetu metraže vrhunski strokovnjaki pri delu s številnimi materiali, zato vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in svetovali o pravi izbiri.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+