Pripravi kožo na poročni dan

Avtor: 
Apolonija Koštomaj
Priprava kože na poroko

Z vso hitrostjo se približuje sezona porok, zato ti danes vizažistka Apolonija svetuje, kako pripraviti kožo za poročni dan. Veliko nevest v času priprav pozabi na to nadvse pomembno rutino, a brez negovane kože oziroma odlične podlage nam tudi še tako dobro ličenje ne bo uspelo ustvariti zaželenega videza. 

Poroka je povezana tudi s stresom in njegovi znaki se posledično kažejo na tvoji koži. Tako je skrb za kožo povezana z dobrim počutjem in tudi s samim videzom kože. Ni lepšega, kot videti negovano in sijočo kožo, ki lahko veliko pripomore k lepšemu videzu na poročni dan.

V zimskem času nam mraz in veter močno izsušita kožo, ob tem pa je izpostavljena še ogrevanim prostorom, ki jo še dodatno izsušujejo. Zato se nam pozimi dogaja, da je koža suha, groba, lahko se celo lušči in srbi, ob tem pa imamo nenehno občutek »zategovanja« kože – iz teh razlogov potrebuje v tem letnem času še dodatno vlaženje.

KARITEJEVO MASLO

Prav zato sem se tokrat odločila, da se razpišem o karitejevem maslu, ki pomaga vlažiti in negovati poškodovano povrhnjico kože, obenem pa ji daje ob redni uporabi žametno mehkobo. Pridobivajo ga iz oreškov mogočnega afriškega drevesa karite, ki je sestavni del kulture prebivalcev Afrike. Uporablja se za hrano, zaščito pred vročim soncem (vsebuje naravni SPF 6), za izdelavo sveč, mil, losjonov, gelov in zdravilnih mazil ter za nego las in kože. Res je vsestransko uporabno in ne povzroča alergijskih reakcij.

Pridelava karitejevega masla

Primerno je predvsem za suho in zrelo kožo, saj vsebuje vitamine A, E in F, nasičene in nenasičene maščobne kisline ter minerale. Vitamina A in E pomagata ohranjati koži vlago in mehkobo ter jo preskrbita s kolagenom, ki zmanjšuje znake staranja. Vitamin F vsebuje maščobne kisline, pomaga pa vlažiti in negovati poškodovano povrhnjico kože. Maslo učinkuje blago antibakterijsko in je zelo uspešno pri regeneraciji kožnih celic.

PREIZKUS

Da ne bi ostala samo pri praznem govoričenju, sem se odpravila v trgovino francoske kozmetike L'Occitane, kjer ponujajo širok spekter izdelkov za nego obraza in telesa s karitejevim maslom. Izbrala sem nekaj izdelkov in jih preizkusila, v nadaljevanju pa vam podajam »recept« za lepo, negovano in zdravo kožo.

Nega obraza s karitejem

Začela sem pri osnovni negi – čiščenju kože.  Zatem sem nanesla KARITEJEV BLAŽILNI FLUID, ki zaščiti kožo pred izsuševanjem, stresom in okrepi njeno naravno zaščito. Vsebuje tudi aktivne sestavine, kot sta med drugim šipek in ognjič. Takoj po uporabi je koža pomirjena, fluid pa se lepo vpije v kožo. 

Predvsem zjutraj in zvečer rada uporabim novo KARITEJEVO BLAŽILNO OLJE, ki vsebuje olje kariteja in marule. Že po prvem nanosu olja na obraz sem začutila, kako je postala koža v trenutku nahranjena in svilnato mehka. Olje se res lepo vpije v kožo in ne daje mastnega občutka na njej. Sama imam precej suho kožo in sem velika oboževalka serumov in olj, sploh v zimskem času; lahko rečem, da je L'Occitanovo olje eden mojih ljubših izdelkov, ki sem jih preizkusila v zadnjem času, in poleg tega še čudovito diši. Po nanosu olja sem nanesla na obraz še KARITEJEVO ULTRABOGATO KREMO, ki ima sicer bolj gosto teksturo, vendar se izvrstno topi in se z lahkoto nanaša na kožo, ta pa jo odlično vpija. Poleg tega je idealna za pripravo kože na pomladanske dni. Z uporabo vseh teh izdelkov pa sem ustvarila tudi idealno podlago za ličenje.

Že po nekaj dneh uporabljanja teh izdelkov je moja koža neprimerno bolj gladka, nič več ni zategovanja, ampak čutim, da je polna in bogata, zaščitena in nahranjena. Za vse, ki bi si želeli kožo še dodatno zaščititi in navlažiti v dnevnem času, pa priporočam še KARITEJEVO BLAŽILNO MEGLICO za obraz, ki ne vsebuje alkohola in je primerna za uporabo kadarkoli čez dan. Enostavno jo razpršite po obrazu in ustvaril se bo čudovit zaščitni film.

HITER RECEPT ZA NEGOVANO KOŽO

Za vse, ki si želite učinkovitih rezultatov, naj za konec še enkrat na hitro ponovim »recept« za negovano kožo in pripravljeno na véliki dan:

- ČIŠČENJE KOŽE

- NANOS KARITEJEVEGA BLAŽILNI FLUIDA

- NANOS KARITEJEVE ULTRABOGATE KREME

- ČEZ DAN PA ŠE UPORABA KARITEJEVE BLAŽILNE MEGLICE

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Za sijočo kožo pred poroko

Avtor: Maja Babnik

Vsaka ženska si želi pred poroko popolno kožo, zato smo pripravili nek... Preberi več

Naslednja objava

Ljubezenski napoj

Avtor: Zaobljuba.si

S prijateljicami smo se odločile, da bodoči nevesti namesto dekliščine... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+