Ljubezenski napoj

Avtor: 
Zaobljuba.si
Ljubezenski napoj

Če malo posplošimo, bi lahko ljubezenski napoj rekli kar vsemu, kar je dobro, ugaja in draži čute. Pogosto so z zaklinjanjem povezani točno določeni kraji, kjer se zvarek skuha ali popije, da čarobna moč napoja učinkuje. Ne pravim, da v to verjamemo, je pa sestavljanje novih pijač lahko kar zabaven del družabnega dogodka.

Tako smo se s prijateljicami odločile, da bodoči nevesti namesto dekliščine organiziramo kar čajanko (preberi, kako smo se zabavale). Med darila smo želele vključiti tudi t.i. »Predporočno knjigo receptov za srečen zakon«. Ker gre ljubezen skozi želodec, smo vanjo zapisale nekaj preverjenih receptov, med čajanko pa smo iz sestavin, ki smo jih imele na voljo, pripravljale poživilne napitke, ki smo jih šaljivo poimenovale ljubezenski napoji.

Vitka žena, srečen zakon?

Sestavine: zeleni ali črni čaj, gozdni sadeži ali sadje po tvojem okusu, jogurt, oreški

1001 cvet - zeleni čaj

Vsaka žena bojda potrebuje kakšno dieto, ki bo pomagala ohranjati zanimivo zakonsko življenje. Eden od načinov za ohranjanje vitkosti je pitje zdravih smoothijev z zelenim ali črnim čajem. Pravi čaj pospešuje metabolizem, zato ob redni vadbi odlično kuri maščobo, obenem pa vsebuje tudi kofein in je veliko bolj zdrav nadomestek za jutranjo kavo. Ohlajenemu zelenemu čaju dodamo zamrznjene borovnice, vaniljin jogurt in mandeljne ter vse zmešamo v kuhinjskem mešalniku. Podobno mešanico lahko pripravimo tudi z banano (dodaj vsaj pol banane na skodelico čaja) in jagodami, za več okusa pa namesto sladkorja dodamo kar med.

Čarobna sprostitev nad 1000 nmv

Sestavine: najljubši zeliščni čaj

Zeliščni čaj 1001 cvet

Vsaj enkrat na leto bi se verjetno moral vsak odpraviti v katero od planinskih koč in tam uživati v miru in tišini. Vzponi na okoliške vrhove ali samo posedanje pred kočo in klepetanje z drugimi planinci, so še poseben užitek, kadar si v dvoje in imaš na zalogi svoj najljubši zeliščni čaj. Recept za ta ljubezenski napoj deluje samo nad tisoč metri nadmorske višine, ob ravnokar zakurjeni peči, ko zadiši po gorskih zeliščih in zdravilnih rožah.

Afrodiziak za zimske noči

Sestavine: ingver, limona, viski, med, voda

Ingver, limona, med

Vedno več se govori o ingverju, ki je odličen proti prehladu, blaži potovalno slabost, pomaga pri želodčnih in prebavnih težavah. Že marsikje smo zasledile, da ingver učinkuje tudi kot afrodiziak, a ne bi dala roke v ogenj, da je to res. Kljub vsemu smo se strinjale, da je zdrav človek tudi v vseh pogledih bolj aktiven, zato smo na čajanki pripravile ingverjev liker. Zavrele smo vodo z medom, med vretjem dodale nastrgano limonino lupino in narezan ingver, po 5 minutah odstavile iz štedilnika in dodale viski. Liker smo ustekleničile in ga postavile v temen prostor. Nakuhale smo čudovit liker, za katerega sicer še vedno ne vemo, ali ima afrodizične učinke, je pa vsaj zdravilen in zelo okusen.

Kakšen je tvoj najljubši ljubezenski napoj? Pošlji svoj recept »

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Za sijočo kožo pred poroko

Avtor: Maja Babnik

Vsaka ženska si želi pred poroko popolno kožo, zato smo pripravili nek... Preberi več

Naslednja objava

Nad predporočni stres s čajank...

Avtor: Zaobljuba.si

Čajanka kot praznovanje dekliščine? Zakaj pa ne!? Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+