Čokoladni dan ljubezni

Avtor: 
Zaobljuba.si
Ljubezen gre skozi želodec

V Južni Koreji zaljubljeni pari v javnosti razkazujejo svojo naklonjenost z ujemajočimi oblačili, na Japonskem poročeni moški kričijo ljubezenske zaobljube v mikrofon na javnem odru. Kako pa vidva obeležujeta svojo ljubezen?

Ne glede na to, da je valentinovo praznik, ki so ga konec 80. let iz ZDA uvozili mediji, je to predvsem dan, ki ponuja priložnost za izkazovanje pozornosti, oznanja ljubezen in je lepa popestritev februarskih dni. Mnenje, da bi valentinovo morali praznovati vsak dan našega skupnega življenja, ni popolnoma zgrešeno, zato idej za razvajanje ne pozabita tudi v drugih mesecih in se z drobnimi spontanimi pozornostmi osrečujta celo leto.

Zaljubljeni v čokolado?

»Vse kar potrebuješ, je ljubezen. A niti malo čokolade sem in tja ne škodi,« naj bile besede striparja Charlesa M. Schulza in težko mu je oporekati, saj čokolada dokazano dviguje razpoloženje in izboljša psihofizično stanje telesa. Učinkovala naj bi podobno kot metuljčki v trebuhu. Morda iz teh blagodejnih učinkov izvira zahodnjaška navada, za razliko od bolj nenavadnih običajev, ki jih poznajo v Aziji, da si zaljubljenci za valentinovo najraje podarjajo čokolado. Poleg čokolade so priljubljene še rože, dan ljubezni pa je očitno pravi tudi za obisk gledališča. Kakorkoli že se bosta razvajala za svoj praznik, ne pozabita se predvsem zabavati in uživati v vajinem skupnem času.

Sladko karamelino veselje

Ljubezenski recept

Spodnji recept je tako preprost, da lahko z njim svoje drage presenetijo tudi neizkušeni v pripravi slaščic. Ravno to je tudi najbolje pri sami pripravi: slaščice ni treba peči, potrebuje le malo počitka v zamrzovalniku.

Prvi korak je priprava čokoladnih posodic. Nad paro stopiš 200 g čokolade Gorenjka za kuhanje z malo masla. Nato kar z malo žličko obložiš papirnate posodice za mafine (količina čokolade zadostuje vsaj za 10 srednje velikih). Ne porabi vse čokolade, v loncu naj je ostane približno tretjina. Posodice postavi na hladno, ko se strdijo, odstrani papirnat ovoj.

Med čakanjem pripravi karamelin namaz. To je izredno okusen posladek, ki si ga po navadi pripravimo malo več in ga shranimo v kozarec za vlaganje, saj je odličen s kruhom ali palačinkami. Na ognju stopiš ok. 200 g sladkorja. Ko sladkor karamelizira, dodaš nekaj masla in 2 dl pogrete sladke smetane. Karamela bo najprej popolnoma tekoča, z ohlajevanjem se bo zgostila. Dodaj jo v prej pripravljene čokoladne posodice in vrni v zmrzovalnik. Po nekaj minutah s preostankom čokolade prekrij čokoladne posodice, tako da premažeš vrhnjo karamelino plast. Za konec sladico okrasi z mandeljni, ležniki ali suhim sadjem. Voila!

P.S. Če se ne posreči karamelina krema, v čokoladne skodelice serviraj kepico sladoleda in jo prelij z ostankom stopljene čokolade. Sproščen, preprost in zaljubljen užitek za dva.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Ljubezenski napoj

Avtor: Zaobljuba.si

S prijateljicami smo se odločile, da bodoči nevesti namesto dekliščine... Preberi več

Naslednja objava

Ideje za valentinovo

Avtor: Zaobljuba.si

Pripravili smo ideje za najbolj zaljubljen dan v letu: se najdeš v kat... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+