15 minut s Tino Fojkar Tomaševič

Avtor: 
Zaobljuba.si
poročne tiskovine, poročna vabila, tinashe, poroka, zaobljuba.si

Tinashe je znamka poročnih tiskovin, ki jih ustvarja priznana grafična oblikovalka Tina Fojkar Tomaševič. Namenjene so vsem parom, ki želijo svoj poročni dan nadgraditi z unikatno oblikovanimi tiskovinami ter svoje goste očarati s prefinjenim stilom.

Blagovno znamko TInashe lahko že nekaj let uspešno spremljamo na področju poročnih tiskovin. Povejte nam o svojih začetkih.

Po končanem študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje sem še isto leto odprla svoj studio grafičnega oblikovanja Tinashe. Poleg korporativnega grafičnega oblikovanja za podjetja, sem poslovno priložnost prepoznala tudi v oblikovanju poročnih tiskovin. Ko sem leta 2010 lansirala znamko poročnih tiskovin Tinashe, sem bila skoraj edina, ki se je tega lotila strogo profesionalno. Tudi ime poročne tiskovine, ki ga danes uporabljajo že vsi ponudniki, je moja zamisel. Želela sem svoje oblikovalsko znanje prenesti iz poslovnega sveta na področje porok in bodočim mladoporočencem ponuditi oblikovanje modernih celostnih grafičnih podob njihovega dogodka. V sedmih letih delovanja sem oblikovala poročne tiskovine že za več kot 400 parov, med katerimi so tudi številni znani Slovenci kot so nogometaši Mišo Brečko, Nejc Pečnik, Tim Matavž, Rok Kronaveter, Rok Elsner, smučar Bernard Vajdič, plavalec Matjaž Markič, politik Andrej Šircelj, gostinec Aleš Čad, pevka Maja Misson ter mnogi drugi, ki želijo ostati neimenovani.

poročne tiskovine, poročna vabila, tinashe, poroka, zaobljuba.si

Kako ponavadi poteka proces izbire in izdelave poročnih vabil?

Pri svojem oblikovanju prisegam na avtorske designe, oseben pristop do mojih parov ter vrhunsko izvedbo, saj uporabljam le papir višjega cenovnega razreda in kakovosten tisk, kar je pri nas redkost. Na spletni strani Tinashe lahko pari izbirajo med več kot 50 designi poročnih vabil in ostalih tiskovin v treh kolekcijah, nudim pa tudi osebno svetovanje in oblikovanje po naročilu. Tako se trudim, da vsak par najde design, ki se prilega njihovi podobi poroke.

Na  prvem spoznavnem sestanku v Tinashe studiu najprej skupaj izberemo model, vzorce in barvno kombinacijo, na podlagi katerih paru pripravim osnutke. Vsi moji pari so zelo moderni, v koraku s trendi in z že izdelano idejno podobo svoje poroke. Vedno z veseljem prisluhnem njihovim željam in jim svetujem, kako bi njihove ideje združili s Tinashe stilom. Moram priznati, da skoraj vsi upoštevajo tudi moje predloge. Večina mi zelo zaupa in se velikokrat tudi povsem prepustijo moji kreativnost.

poročne tiskovine, poročna vabila, tinashe, poroka, zaobljuba.si

Pri procesu oblikovanja se najprej lotimo priprave »save the date« kartic in vabila, kasneje pa pridejo na vrsto še ostale tiskovine (meni, zahvala, sedežni red in mala darilca za svate). Izkušnja, ko paru v roke izročim paket njunih unikatnih vabil, je zagotovo nekaj posebnega in vsem se iskrijo oči od nestrpnosti, kdaj bodo lahko vabila razdelili svojim najbližjim. Poleg informacij o dnevu, vabilo predstavlja prvi element vaše poroke, ki gostom nakaže stil poroke. In po odzivih mojih strank, Tinashe vabilo gostov nikoli ne pusti ravnodušnih. Tik pred samo poroko pa se lotimo še oblikovanja ostalih tiskovin, tako poleg vabil parom oblikujem tudi jedilne liste, številke miz, plakate sedežnega reda, imenske kartice, stilske čokoladice v unikatnih ovojih, naprsne priponke, vinske etikete, skratka vse kar je tiskanega lahko nosi podpis Tinashe. Naj omenim, da parom že na začetku oblikujem tudi osebni logotip oz. inicialke, ki se ponavljajo skozi celoten komplet tiskovin in darilc.

Nam lahko poveste še kaj o trendih poročnih tiskovin za leto 2018?

Pri poročnih tiskovinah se pri nas trendi običajno ponavljajo skozi dve ali tri sezone tako bodo tudi v prihajajoči sezoni prevladovali nežni pastelni odtenki pudrasto rožnate, marelične, bež in vijolične, veliko bo tudi nežne travnato zelene barve. Vzorce čipke bodo nadomestili cvetlični vzorci, grafike travniškega cvetja, praproti, lesenih podlag ipd. Za vse pare, ki si želijo bolj glamurozen stil, pa izpostavljam trend grafičnih vzorcev v temno modri ali črno beli barvni kombinaciji, ki se lepo poda k zlati ali srebrni barvi.

poročne tiskovine, poročna vabila, tinashe, poroka, zaobljuba.si

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

15 minut z Evo Veber

Avtor: Zaobljuba.si in Eva Veber

Nasvet iz prve roke kako do najboljših poročnih vabil. Preberi več

Naslednja objava

LARA NAČRTUJE: ČAS JE ZA NAJIN...

Avtor: LARA - SUPERBIZIMAMI

Lara je izbrala svoje poročne tiskovine. Preberi, kako jih je izbrala ... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+