Z ljubeznijo do hrane in planeta

Avtor: 
Marjan Krebelj
veganska poroka, marjan krebelj, poroka

Izbira jedilnika in cateringa povzroča marsikateremu paru obilo preglavic. Okusi gostov so različni, poleg tega pa se vse pogosteje dogaja, da ima prenekateri svat svoj seznam prehranskih prepričanj in kapric ali nemara celo resnih alergij na določena živila. Večina nas pod težo teh zahtev enostavno kloni in naroči vsega po malem ali kar klasične turist-menuje z juho, krompirjem, ’šnicli’ in nekaj listi solate. Nista pa klonila Nina in Boris, ki sta že vrsto let zaprisežena vegana, tako iz razlogov zdravja kot tudi etike in ekologije.

Veganska poroka, Marjan Krebelj, Nina in Boris, zaobljuba.si

Veganska poroka, Marjan Krebelj, Nina in Boris, zaobljuba.si

Veganska poroka, Marjan Krebelj, Nina in Boris, zaobljuba.si

“Pred šestimi leti sva izbrala drugačen način življenja in predvsem prehranjevanja. Ko sva se odločila za poroko, nama je bilo popolnoma jasno, da bova tudi za ta dogodek zvesta sebi in najinemu prepričanju,” korajžno pove Nina. Ne glede na vse pa se lahko vedno pojavijo pomisleki, kako bi takšen način postrežbe sprejeli ostali člani družine in prijatelji. A očitno so ti pomisleki pri večini parov povsem neutemeljeni, kajti kot nadaljuje Nina, “naju družini in prijatelji že toliko poznajo, da so na nek način pričakovali, da bo vsa hrana na poroki veganska. Bilo je sicer nekaj presenečenih obrazov in skeptičnih pripomb, vendar na sami poroki nisva zaznala negodovanja.” In kdor je bil na poroki, se je o tem lahko sam prepričal. Catering sta zaupala podjetju, ki ima na tem področju že večletne izkušnje, in tako so pripravili sila zanimiv samopostrežni jedilnik, kjer je vsak lahko izbiral med jedmi, ki so že tako ali drugače veganske (več različic krompirja, riž, gobe, parjena zelenjava in podobno). Zraven pa je bilo še nekaj veganiziranih mesnih jedi (na primer medaljoni iz sejtana ali sejtanova lazanja) in poslastice presenečenja, kot recimo štruklji s fižolovim polnilom. Po torti, ki je bila tudi veganska, pa so za najbolj lačne spekli še veganske burgerje. “Hrana je bila zelo okusna in lepo pripravljena, zato je zadovoljila tako vegane kot vsejedce. Odzivi so bili zelo pozitivni, kar naju je močno veselilo.” Po tej izkušnji ni bilo več dvoma, da lahko tudi veganski jedilnik povsem zadovolji vsakršen nabor svatov. Nina in Boris spodbujata pare, da naj svojih prepričanj ne zavržejo prehitro, in pravita: “Vsem parom, ki se odločajo za vegansko poroko, svetujeva, da naj bodo zvesti sebi, saj je to njihov dan.”

Veganska poroka, Marjan Krebelj, Nina in Boris, zaobljuba.si

Veganska poroka, Marjan Krebelj, Nina in Boris, zaobljuba.si

Posebno pomemben vidik poroke, še posebej take, ki je malenkost drugačna, pa je tudi foto in video snemanje dogodka. Pri tem sta našla storitve Marjana Kreblja, ki je tudi sam vegan, zato izbira ni bila težka. “Ko sva iskala fotografske storitve za poroko, naju je najprej privabil oglas, povezan z veganstvom. Po podrobnem pregledu in komuniciranju nama je bilo popolnoma jasno, da je to pravo za naju. Komunikacija je bila preprosta, dobila sva veliko dobrih informacij in različnih idej. Vsekakor je vse to lažje z enako mislečimi. Z vsemi storitvami sva bila več kot zadovoljna.” Marjan ima tudi sicer za veganske poroke že več let razpisan prav poseben popust na svoje storitve, saj si želi, da bi se tak način slavljenja še bolj uveljavil. Pa ne samo za veganske, njegov spekter je veliko širši: “Popust dam vsakemu paru, ki si želi narediti resen korak stran od ustaljene klasične poroke. Naj bo to etno poroka, poroka pod morjem ali na vrhu gora − vsaka si zasluži, da podpremo pogum para, ki se za to odloči. Še posebej pa sem pripravljen iti na roko tistim, ki svojo poroko obarvajo na način, ki promovira zdravo življenje, pozitivne vrednote ter je prijazen do planeta in vseh živih bitij; naj bo to veganska, ekološka ali kako drugače obarvana … Tu vedno rad pomagam!”

>>Fotogalerijo celotne poroke si lahko ogledate tukaj.<<

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prejšnja objava

Catering na poroki – Priporoči...

Avtor: Super Catering

Za pripravo cateringa je potrebno poznati trende, predvsem pa želje pa... Preberi več

Naslednja objava

Posebne poročne tematike

Avtor: Zaobljuba.si

Se navdušujeta nad idejo, da bi bila vajina poroka malo drugačna? Če ... Preberi več

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+