Moja prva presna poročna torta

Avtor: 
Tatjana Eberl
poročna torta, presna torta, veganska torta

Izziv – presna poročna tora

Februarja lanskega leta sem se dogovorila za pripravo presne veganske poročne torte in konec maja se je zdel še zelo daleč. Sicer sem se z mislijo, kako tortico pripraviti, ukvarjala ves čas, a natančnega načrta si nisem pripravila skoraj do konca. Vedno rada počakam na energijo časa, ko se dogodek bliža, saj takrat zares najbolje ujamem želje naročnika. Dogovorjena sta bila dva okusa: čokolada spodaj in jagoda v nadstropni tortici.

Tako je končno napočil četrtek zjutraj in brez težav sem po običajni metodi pripravila oba okusa tortice. Tortici sta se ves dan hladili in čakali na večer, ko naj bi ju oblila z belo presno vegansko kremo, da bo njen videz zares popolna »poročna torta«.

Od kaosa do rešitve

Pripravila sem belo kremo in začela oblivati vsako tortico posebej v dobro pripravljene tortne modele, oblepljene, da mi po mojih izračunih niti kapljica ne bi mogla uiti. A sveže pripravljena krema je bila precej tekoča in že, ko sem model postavljala nazaj v hladilnik, sem ugotovila, da »ograde ne bodo zdržale sile tekoče mase«. In res se je ulilo z vseh koncev, in to tako, da je bela krema tekla iz hladilnika.

Drama v moji kuhinji

Stanje je bilo kaotično, reševala sem po svojih najboljših močeh, mrzlično sem razmišljala, kaj storiti, kajti torta je morala biti naslednji dan popoldne pripravljena za prevzem. Moja drama v kuhinji se je zavlekla pozno v noč, ko sem nekoliko pomirjena ugotovila, da je stanje obeh tortic umirjeno, da se naposled le strjujeta. Noč je bila vseeno zelo kratka, polna skrbi, kako bom preložila eno tortico na drugo.

Budilka je bila zjutraj neusmiljena. V gumijastih škornjih, s pelerino, škarjami, košaro in mojo zvesto prijateljico škotsko ovčarko Loti sem hodila po tihem, a deževnem trzinskem gozdu in nabirala cvetove bezga, dišeči kovačnik,na vrtu sem strigla komaj razcvetele vrtnice...

V kuhinjo sem prinesla provansalske kovinske košarice, polne dišečega, od dežja opranega cvetja in priprava tortice se je začela. Priznam, da sem bila zelo vznemirjena, kljub temu da sem do zdajpripravila že veliko raznovrstnih, tako po okusu kot tudi po videzu, presnih veganskih tortic. In kot vedno me je prevzela kreativnost, imela sem ravno toliko vrtničnih popkov, kot sem jih potrebovala, in nastala je tortica, kot jo vidite na fotografiji.

Poroka s presno poročno torto je bila uspeh

Ko sta bodoča ženin in nevesta prišla po torto, jima je bila zelo všeč. To je bila moja prva presna poročna torta, zato predhodno nisem vedela kakšna je sprejemljiva oblika in dekoracija. Izkazalo se je, da sta bila bodoča mladoporočenca navdušena.  

Ko smo vsi trije gledali tortico, skrbno zapakirano v hladilnem predalu, je vsak doživljal svojo zgodbo. Takrat je bilo že precej toplo, saj je bil že zadnji dan v maju in poroka se je odvijala na Primorskem. Nevesta je razmišljala, kako se bo torta lepo podala k njeni poročni obleki. Ženin je razmišljal o tem, kako bosta z njegovo drago zarezala prvi kos. Jaz pa sem razmišljala le o tem, kako je lep moj prvi »otročiček« in sedaj odhaja.

To ni bila velika in razkošna poroka. Torto so postregli na zelo prisrčni poroki, ki je bila polna radosti, sreče in ljubezni. Tudi vsi svatje na poroki so ob ženinu in nevesti, izžarevali poseben sijaj in veselje.

Vse skrbi so postale preteklost in pozabljena je bila vsa drama. Zelo sem bila ponosna na mojo prvo presno poročno torto – prve ne pozabiš nikoli.

Več presnih poročnih tort, si lahko ogledaš tukaj >>

 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

IZBERI NAJLEPŠO POROKO LETA

VŠEČKAJ fotografije tebi ljubih porok in s tem prispevaj svoj
glas v Zaobljubini tekmi za najlepšo poroko leta.

Glasuj

Pravila nagradne igre

  • POKROVITELJ NAGRADNE IGRE
Google+