Poročila se bosta lahko brez prič

Avtor: 
Zaobljuba.si

Vstopili smo v novo leto, s tem pa v veljavo tudi nekateri novi zakoni. Družinski zakonik prinaša kar nekaj novosti glede sklenitve zakonske zveze. Pri sklenitvi zakonske zveze ne bo več nujna prisotnost prič, možnost pa bo skleniti predporočno pogodbo.

Poroka brez prič

Danes živimo v času, ko ni več nujne potrebe po pričah. Priče so v preteklosti imele predvsem nalogo identifikacije oseb, ki sta vstopali v zakon, poleg tega pa, da sta lahko potrdila sklenitev zakonske zveze. Po novem zakonu, bosta lahko mladoporočenca izbirala, ali želita pri sklenitvi poročne zveze priči, ali ne.

Poroka brez prič

Predporočna pogodba

Zakonik bo bodočima mladoporočencema omogočal tudi sklenitev predporočne pogodbe. Z njo bosta lahko mladoporočenca med drugimi uredila medsebojna premoženjska razmerja.

Poroka samo pred matičarjem

Zakonska zveza se lahko skene pred matičarjem in načelnico ali načelnikom upravne enote ali od njega pooblašeno osebo. Prav tako se lahko zakonska zveza sklene tudi pred županjo ali županom občine, na območju katere se sklepa zakonska zveza. Ne glede na to, pa se lahko na željo mladoporočencev zakonska zveza sklene samo pred matičarjem.

Obnovitev zaobljub

Možno pa bo tudi ponoviti slovesnost ob jubileju sklenitve zakonske zveze.  Zakonca, ki želita obnoviti zaobljube, oziroma, ponoviti slovesnost, lahko to storita na upravni enoti, na območju katere nameravata ponoviti slovesnost.

Poroka brez prič

Celotnen Družinski zakonik si lahko preberete tukaj.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.
Prejšnja objava

Najlepše pesmi za sprehod do o...

Avtor: Zaobljuba.si

Pesem, ki te bo spremljala med sprehodom do oltarja, ti bo v glavi ost... Preberi več

Naslednja objava

Nagradna igra: Najlepša poroka...

Avtor: Zaobljuba.si

Tudi letos bomo izbrali najlepšo poroko leta 2017. Preberi več

Zadnji

Poročni sejem Brdo

Le še dober dan nas loči od največjega Slovenskega poročnega sejma na Brdu pri Kranju, ki bo potekal v soboto 20. in nedeljo 21. oktobra od 10.00 do 18.00 ure.

Bridal fever - galmurozni dogodek za neveste, Zaobljuba.si

V soboto smo skupaj z Infinity events organizirali prvi glamurozni poročni dogodek, kot ga v Sloveniji še ni bilo!

29. septembra 2018, ob 14:00, bo potekal butični sejem v Skednju, na katerem ne bo manjkalo dobrih nasvetov in odlične ponudbe. Vse, kar potrebujete za poroko, na enem mestu ...

Facebook

Oznake

Prijava

Za všečkanje in oblikovanje sanjarnice je potrebna registracija - uporabi družbeno omrežje ali izpolni spodnji obrazec:

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Google+